October 24, 2013

tudung 3 ringgit

assalam,

aku x taulah sape yg baca lagi belog ni. tp sekrg aku nk jugak tulis.. aku tgk ada jugak 8 org baca semalam haha..

adik @ ica kan da sekolah.. dia ni mmg menurun perangai aku, kejap ok, kejap x ok, kejap rajin, jap malas pi kerja haha..

pagi2 happy wah bangun siap buat pengumuman "adik suka pergi sekolahhhhhhh"... di saat aku tgh berkelam kelibut pagi2 tu.. pagi buat sarapan anak, pastu bagi bekal makan waktu rehat. member2 along makan ramai2 ngan dia takpelah aku anggap itu mcm sadqah ajelah (wah tetiba pronounciation arab, ko ingat ko baik sgt??).. tp gelihati kdg2 bila aku buat mihun goreng ka, nasik goreng ka, kawan2 along ckp, "aiman mama awak boleh bukak restoran!!!".. pahpahpah.. nak mengecek makanan terusss puji makanan ala restoran.. kalau korg ckp boleh meniaga pasar malam pun auntie dah kembangzz tau.. hihi tapi happy juer bile dorang makan ramai2, sbb aku ni membesar takde bwk bekal, melantaq kat umah jer, so aku pandang enteng bende2 ni.. rupa2nya ia membawa kebahgiaan. sama mcm anak2 mak aku, mcmn ko makan kat hotel ke, oversea ke, chef zubir masak ker (tetiber), masakan mak jugak yg ko terkonang khen.....

tp ada sekali, kawan dia bwk kek (tatau lah kek apa) pegi sekolah secara tiba2 (wah drama sgtt!!!). aku bajet mesti dak amril ckp dgn mak dia, aiman bwk bekal tiap2 hari, so mak dia terobliged menyediakan bekal juer.. tidak, takder niat pun nk susahkn org ker.. aku yg suka buat lebih2 (kalau rajin).. kalau malas aku goreng nugget2, pek mayonis, timun bagai nah korg makanlah... kesian jugak sebab dak amril tu sokmo membgtau bile aku pick up aiman kat sekolah bahawasanya mak dia sibuk dan bekerja di jab. penerangan malaysia, tanpa aku tanya pun.. hihi.. apa2 jelah amril ooi, apepun auntie bekerja di jab penerangan rumah auntie sendiri.. kui3x..

ooh sambung pasal dak adik, adakalanya semuaaa ok, sampai part nk gi sekolah cuba buying time dengan tiba2 nk beli sarapan di abg van nasik lemak lah, apelah.. dah tu mencukai duit papa sehari rm3 sama seperti duit sekolah aiman. lepas tu merembes nak nangis bile kene sound sbb org nak cepat. ada sekali papa dia layan pi beli nasik lemak tapi bile balik..........

"SURPRISE!!!!", kata ica masa aku tgh pakai tudung nk pi koje..

gaya membuat surprise tu sambil hulur duit 3 ringgit..

"duit ape ni darlingku comel si intan payung"(hamburan kata2 manis khas utk ica d superstar)

"ini ica bagi mama, mama kan nak beli tudung"

malam sebelum tu aku rasa dia dengar aku story mory ngan papa ckp aku xder masa nk beli tudung sekarang lah apelahhh.. sbb bizi sgt dgn kerja/rumah, papa pun bizi juer.. aku pulak tak reti nk jalan bertiga camtu.. pastu ko nak stress sorg2 bawak anak pi shopping tudung?? ada yg dia duaorg yg pakai tudung celah2 rak tu krg..

ooh tq ica, rupanya, org selalu je nk memenuhi keperluan aku. adakah aku ni memenuhi keperluan org lain?keluarga, anak2, suami? adakah? atau mementingkan diri sendiri sajer??

even ica si tecik pun tau nak menggembirakan kau.. kau????

eh tapi tudung 3 layer ica jer dah ada 3 skrg mama belikan so i know u understand haha... u know the feeling to shop till u drop.. biarkan papa n aiman yg sentiasa nk beli gajet2 tu.. kita tetap nk beli baju, kasut dan ica ada lg satu, patung baby alive..

sebab ica dah bagi mama duit, mama pun dah beli tudung3x baru yeayyyyyyyy.. modus mintak duit kat papa kata nk beli sarapan, pastu bg mama tu mmg best haha..

haha.. layankan baca citer ni.. kot2 korg paham.. kira ada pengajaran lah tu khen..

yg baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan..

ok bye korangzz

2 comments:

  1. kikikiik...takyah susah2 keluar..meh beli tudung auntie kintan.. :P

    ~MK~

    ReplyDelete
  2. kikikiik...takyah susah2 keluar..meh beli tudung auntie kintan.. :P

    ~MK~

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..