July 9, 2013

ica d gossip girl



ica suke posing kalau ada geng & takder org

selalunya papa yg ambik ica balik sekolah..

baru2 ni aku ambik dia.. so bile dia balik papa dia ckp mmg ramai kawan yg akan hantar, babai dier..

si pompan kecik ni pulak pemalu di sekolah cikgu kater. diam ajer. apa cikgu suh dia buat. cuba ko tgk dia masuk kete/ sampai rumah, mulut dia potpet2 x henti2 bercerita ajuk cikgu mengajar semua.. kalau naik motor pagi sepanjang ke sekolah dok baca doa2 sampaikan papa dia pun x tahu tu doa apa.. pa, moh kite rajin belajar agama bulan posa ni horror okeh doa anak baca pun x tahu kahkah..

di samping mengadukan dak ni nakal, dak tu menanges, kene rotan dll, dia jugak menyebut nama kawan2 dia.. nama pun bertukar kat rumah, hari ni nama nur amarina lah.. jgn ko nak panggil nama lain, panggil dia nur amarina..kecoh tul anak aku ni haha.. kucing juga dinamakan mengikut nama kawan dia seperti AZREQ dll..

perangai menikus kat sekolah tu mmg perangai aku. baik je depan cikgu. belakang kepoh. sampai cikgu ngadu kat bapak aku yg penolong kanan time tu, aku ni senyap jer kat sekolah.. yolah tu.. yelah sgt..

so bile amik dia last week, dia ckp bila masuk kete:

ica : mama, yg tadi tulah bella..
mama : ooh bella sedapnya nama dia.. yg mana satu?
ica :  yg babai adik tu, itulah bella. DAK FAIQ MUHAIMIN kata BELLA GEMUK!!
mama : haaaaaa... ye ke? kenapa tak baik tau panggil bella gemuk..

actually bella tu memang berisi pun.. aku idak lah mengiyakan...

ica : ye mama, memang bella tu gemuk. FAIQ MUHAIMIN  yang kata BELLA GEMUK..

mama (dalam hati) : abis kalo faiq cakap bella gemuk, seantero tadika le kene kata bella gemuk???---> tetiba nak membela bella harharhar

adoi faiq muhaimin. tergelak aku dengar gosip ni. kesian bella tau. aku paham perasaan bella tu. kat mrsm dulu, ada classmate aku nama amir panggil aku gemuk. kat ukm, arwah gafor dari jauh lagi dah panggil "gemukkkkkkkkk!!!!!".. dah arwah dah dia.. bila diingat2 balik kelakar jugak. rasa nak menampau pun ada gak masa tu..

it is clichelah, boys will always be boys kan..

just in case mak faiq ni google nama anak dia dan jumpa blog ni, ini joke budak2 sajer..  jgnlah ambil hati sgt. aku citer ngan aiman & papa pun dorang gelak.. sejak ari tu if tanya ica bila dia cerita, dia straight jer cerita "mama bella gemuk kan, dia kan, potpetpotpet..."

ica dah pandai bergosip kakaka..

ko ingat mak ko kurusssslah sgt kannnnnnnnnnnnn..

bye..

p/s: don t worry of course aku da nasihatkan anak2 aku pasal ni, baik buruknya dan implikasinya.. ini cerita terkini sahaja.. memori tahun ini.  


No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..