May 7, 2013

pakatan kerakyatan

ye tau muka patsegi time kasihhh!!!!! with k wati, k suria and k ida

assalam,

hai..

suke.. suke MK dah update blog dia..

tetiba xde idea nak updet nakkkkkkkk jugak updet blog haha..

pic kat atas tu masa pi wedding sepupu kat kg durian daun, masjid tanah..

di samping ada ica si budak manjewww.. byk sgt citer pasal minah ni tp tulah takde idea pulak sekarang..

tajuk pakatan rakyat takde kena mengena dengan isu politik..

ala dok gebang sana sini pasal politik lepas musim pilihanraya ni kehidupan kau akan kembali kepada asal..

kalau kau x berusaha xdelah kaya..

aku anggap musim pilihanraya ni macam hari sukan kat sekolah..

mestilah ko beria sokong rumah sukan kau kan, mcm nak tercabut tekak menjerit.. siap bermusuh-musuhan (sementara)..

masa kat uni aku forever duk kolej rahim kajai yg aktif sukan jugak.. so kitorg ni memang dilatih utk menang sorak kat dewan or bertempur pekik kat padang.. kalah takpe asal menang sorak. kata2 semangat sewaktu menyokong pasukan bola sepak kolej seperti "ye tendang sampai terburai isi perut dia" dan seumpamanya.. pastu kalau law batch lawan siap kitorg ada lagu khas lagi sokong team bolasepak budak lelaki yg jrg menang tu.. itu belum lagi aku masuk taekwondo tournament (yess, i ada belt kuning.. don t underestimate okeh---->tetiba emosi)  hiruk pikuk.. yg dtg tak kira yg free hair ke, yg tudung bawal ke, yg dlm kelas sunyi sepike, cuma budak baik2 dok tepilah.. kami??? not!!! norzie pasti dapat jemputan "petang krg bawak geng kau dtg sokong".. setakat gaduh tepi padang dengan team budak medic ukm itu perkara biasa.. tetapi.. hari itu sahaja.....

sebenarnya bagus, kau tgk kau ni semangat juang kuat atau tidak...

tp jgnlah menghina sesama sendiri..

demam pilihanraya tu ok..

sehari selepas election aku off fb, sebab tau yg kalah mesti x boleh terima..

tp yg menang pun byk tanggungjawabnya.. larat ke..

ada yg sampai mendoakan jiran2 bangla pada BN voters lah.. negara banglalah.. itu belum edit pic lah apalahh..

adakah agama dia menyuruh doakan yg tak baik mcm tu.. agama yg jadi titik tolak perjuangan??

lepas tu semua berita kat fb tu pun nk percaya.. hallo dlm islam pembuktian semua hendaklah tiada keraguan sebesar kuman pun.. learn islamic evidence...

ada my old skul mate yg tudung litup cakap "are you ready for BERSIH 4???"

"NO.... because i d rather bersihkan baju/kasut sekolah anak.."

because this is like a hari sukan for me...

kemeriahan, kekalahan, kebencian itu akan berlalu pergi..

and i d rather to clean myself  first..

adalah lebih baik bersatu-padu dari membenci sesama ummah..

sekian ceramah parti bebas hari ini..

dan tlglah jgn ada komen yg merepek.. aku xde masa nak lyn..

time kasih..






No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..