April 23, 2013

why

assalam,

haha, kenapa sy malas updet belog..

sebab:

1. org suka judge apa yg kau baca dr 1 post tu. lepas tu komen yg x membina samada pada masa tu/bile ko jumpe later.. contoh aku ckp kucing aku nakal sgt2 nauzubillah. later bile ada conversation ngan org tu dia ckp eh kucing aku baik x mcm kucing kau.. out of the blue.. apekahkahkah.. mcm tak pasal2 mcm ko tau apa berlaku 24 jam kat rumah aku selama 365 hari setahun terus menjudge org mcm itu.. tak ke mcm skodeng aje nk tau keburukan satu2 family tu.. aku mmg x layan org mcm ni tp byk jugak membenamkan niat nak berblogging..

halo, takkan lah aku nk bgtau segala kebahagiaan kat rumah tu.. pasal kucings adalah bestfren anak2 aku.. dorang paham bile aku ckp 'keluar' terus keluar.. and the other related stories. adakalanya org blogging tu nak release tension. dah diri bukan menteri takde saluran nak luahkan kat akhbar ke, tv ke, maka blogging lah. yg ko apekehal nk jadi kak nam nak komen.. kesian kat blogger2 terkenal lagi la selalu kena cenggini..

mcm ko malas nk updet krg kata aku gini.. gini.. gini..

nampak cam marah ke?

tak..

da lama simpan..

malas nk layan..

pasal kucing ni pun sebenarnya contoh aje. perkara yg sebenar adalah malas nk tulis krg terasa lah, sentaplah..

adoi ni blog aku ke blog engkau..

kdg2 ada cerita kelakar nk share pun jadilah malas..

dan org2 gini bukanlah family member + bff yg rapat2.. of course..

yg rapat akan faham keadaan keluarga aku..

tentang minat aku utk menulis..

yg x berapa rapat nilah yg hmm.. malas nk tulis..

ok sebenarnya x nak post bende ni tp nak post gak..

seperti melepaskan beban di dada..

plizlah hormati hak org utk berkarya..

jika kau x boleh jadi polite visitor, then don t visit other blogs pun..

because seriously we don t need you..

sebab mak kitorg x ajar kitorg jadi impolite..

dosa gittewwww..

kalau ko rasa kehidupan kau baik sempurna indah then blog every minute about your life..

because i am not that type..

when i am happy, i don t hv time to write, i spend it with my family + friends..

ok harapnye pas ni ada mood nk berbelog haha..

puas hati yeayyyyyyyy

3 comments:

  1. oit, teruskan lah blog ko. tulis jer ikut selera hati. hik hik. aku mmg x berbakat

    ReplyDelete
  2. tula kan..manusia ni dimate mereka sume kita xbtul, ade je xkena. dorang ajer yg 'perfect' kononnye..org mcm ni abaikan je..

    btw, tulis le bebanyak, windu ler nk bce story akk :)

    ReplyDelete
  3. hehehe...aku terus dapat mendengar komplen live lagi semasa ana tgh meroyan. masa ko tgh komplen tu aku sbnrnye tgh shopping baju sengsorang...kikikiik...sesambil try baju sesambil layan ko. why?? because i love u.

    complaining makes a woman healthier. percayalah!!!

    -mk-

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..