April 30, 2013

150 juta

happy 14th anniversary 1/5/1999-1/5/2013 (first date @ mcdonald mahkota parade melaka)

150 juta kali

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?
Apa kau buta apa kau pura-pura suka
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
Dia mungkin bengis seperti singa
Tapi dia nangis tonton cerita Korea--------> aku cerita hindustan
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas jujur apa adanya
Aku lagi kenal dia
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi-----------> memang T__T
Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata
Sayang mungkin baran tak kira masa
Tapi sayang tahan kalau yang salah saya
Sayang mungkin saja keras kepala
Tapi sayang manja bila kita berdua
Saya kenal sayang saya
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua..

SELAMAT HARI PEKERJA KORANG!!!!




3 comments:

  1. happy anniversary akk..!!~
    hui yg ke 14 ye.hua....

    ReplyDelete
  2. lagu ke sajak ni ana? i loikee!! Happy anni for u & dakpapako (kena ada perkataan ko kat blkg dakpapa tu sbb tu kopunye dakpapa) paham tak ni? tak paham takpelah..aku mmg suka merepek sengsorang.

    sorry la aku dh lama tak jenguk. blog sendiri pun diabaikan..sobss...nehi..nehi...aku akan cuba update soonest.

    happy anniversary sayangku! semoga kekal bahagia selamanya.

    -mk-

    ReplyDelete
  3. hehe sama la tempat 1st date kat mcd jugak..

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..