December 26, 2012

sanrio hello kitty town & the lil big club


assalam,

haha berkarat blog ni..

skrg takde mood..

amik gambau rajin tp lepas tu malasssssssss nak cerita..

last week pergi hello kitty town di nusajaya..

my expectation mula2 adalah ooh boring nih. budak2 sukalah. mcm genting so-so aje. even transtudio kat makassar indon pun penah pergi aku rasa biasa ajooo.. mmg smua cantik tp camane nak ckp eh, takdele enjoyyyyy sgt kat tempat2 tu.. oklahhhh

genting boring sebab dah byk kali pegi. transtudio boring sebab aku x adventure sgt main roller coaster bagai bahaya2 ni plus character dia more to indon's punye kartun, citer hantulah..

pergi JB ni pun pasal papa nakkkkkk jugak pergi before sekolah bukak..

oklah pa, semua dia belanja so kita siap2 ajolah..pegi dengan adik ipar aku 1 family

sekali pergi, aku the jakun still rasa aku ni trapped in an adult body..

plus hello kitty nak mamp comel dia..

dah le aku pakai mascara maybelline special edition hello kitty, tetiba nak kaitkan. konon it s in the bloodlah... konon

mcm pompan is always pompan kan suke bende comel..

mmg nama dia Sanrio Hello Kitty Town- in fact the first hello kitty park outside japan..

tp dia ada the lil big club, mcm sume character tv yang popular ni. mcm2 jalan2 jumpa bob the builder, along's old buddies, dulu hari2 nk pitam aku tgk citer bob ni..



lepas tu rumah barney, pondok mcm dlm tv show tu semua ada.. keretapi thomas n friends, rumah pingu etc..

peh tu ada rumah ballet angelina ballerina, aku pun x penah tgk rupanya angelina ni is a ballerina mouse ye kwn2 sekalian..

adik excited masuk balet habislah perasan anak org kaya belajar balet..

yg abang pulak tak letih2 main kat rumah bob, barney, thomas punye station etc..

dia actually 1 building..

tingkat 1, the lil big club-barney, pingu, angelina ballerina etc

tingkat 2, theme park ala genting, tp best sebab semua family boleh naik. takdelah dak adik tak boleh. semua  boleh naik/enjoy tu plg best..

lepas tu ada tingkat khas utk hello kitty ada kawaii studio, art studio, rumah hello kitty, dapur, bilik, hall semua, comeyyyy sgt..

lagi satu tingkat utk kedai2 dia, cafe..

semua mcm camwhore kat situ.. snap2 diri sendiri haha..

show mmg best. aktivity byk for kids..

kitorg pi dr pukul 11 sampai 4 petang.. dia bukak 10 pagi-6 ptg. plg best pegi pagi2 tu. dah tghr ramai org.. tp beratur takdelah lama, dlm 10 minit je.. ada yg x yah beratur..

tiket RM85 sorang above 4 years old.. adik free..

mmg puas hati cuma kalau boleh tapau makanan siap2 dr rumah sbb dorg tak check pun beg ada makanan ke.. beli kat cafe tu rasa nak nangis jugak masa bayar..



mmg aku sukeeeeeeeeeeeeeeee hello kitty town ni... adik rembat beg sekolah angelina, in fact dia dah pilih tema birthday dia taun depan angelina ballerina---> pitam.. abg beli jam bob the builder..

gambar tiada keadilan sbb x lawa, beg adik pink kiri bawah-->motip bagitau?? kakak aku nk tengok haha
balik pi danga bay, makan seafood, tp takkan boleh lawan ikan bakar umbai hihi.. sorry johorians..

balik pi lagi JPO, kaki dah melecet2 nakkkk jugak melilau kat situ..

the store
cubaan beli pingu.. pliz try again next time

butang baju terbukak lari2.. hmm
barney show
the house

angelina ballerina's house
semua dpt kostum/prop nk jadik ballerina

perasan
gambar tiada keadilan. tempat ni mcm cantik sgt!!! mcm dance hall

konon dengar arahan

dak angelina--melaka kena letak 'dak' hahaha

dak adik takut nak salam ngan dak angelina

themepark



ooh jgn x caya bas ni naik sampai bumbung aku si penakut naik

the hello kitty park


the teko

manicure studio etc





mintak penampar

knp aku x reti snap gambo?

rumah helo kitty


the family

dining

wall of fame


mintak penampau

dapur pitam tgk

bilik

aksesori

gambar dlm rumah byk dlm ipad papa sbb aku kekaguman yg amat

the show
activity room


toilet


semua watak ni ada playplace & mascott dia kat town ni

danga bay

budak2 melengas naik train kat danga bay mak bapak dah x larat jln kekenyangan, penat

le familia @ my lil big club

bertolak pukul 8 pagi, sampai melaka balik pukul 11 malam haha..

so, mmg kesimpulannya best pi sini..

gambar aku amik mmg horror..

tp seriously, a must visit place..

berbaloi2..

baiiiiiiii

3 comments:

  1. wah..mcm best kan...tp mahal juer (kedekut). muka mntk penampau sgt comel...hihihi

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Diana cayang!

    Winduuuuu ngan Diana...lama tk sembang2....kak Nur pun mcm dh tenggelam dilautan pantai cina selatan...hehe
    Mcm dh boring nk blogging...aduh...terima kasih Diana sentiasa mendorong akak utk berblog...insyaAllah akan terus
    berblg walaupun dh kurang mengupdate...suam2 kuku gituu...huhuhu.

    ReplyDelete
  3. haha mtk penampau? ;p

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..