November 12, 2012

janji ditepati..

salam..

wah tetiba sgt janji ditepati..

x penah pulak blog ni kuarkn isu politik ke.. sebab aku maleh/nyampah baca status fb politik/ blog politik, jadi elakkanlah entri2 politikus hehe..

sian kakak aku jenguk blog ni balik2 gambar aku je haha. tanya nape x de new posting citer anak2 ke..

jawapannya aku malassssssssss..

xde masa..

ok tahniah pd MK & Zaira atas kejayaan anak memasing..

bagus apa share berita anak berjaya supaya memberi perangsang kpd ibu2 lain..

zaman skrg mmg kita kena update diri, aware dgn perkembangan pendidikan chehwahhh..

along baru dapat result dia jumaat lepas/hari last/tensen okeh tunggu..

sblm tu ada le ura2 pemarkahan didengar mcm english A, agama 98 camtulah tapi aku kan nature kerjanya memerlukan evidence gittewww.. so aku x caya heheh..

sekali balik sekolah last day, kawan along keluar dulu, dak daniel ckp,

"auntie, aiman masuk 2 G.."

"haaaaaa (terkejut), 2B????"

"tak, dua gemilang", dia ckp..

2 Gemilang tu kelas pertama. skrg Cemerlang-kelas kedua.

skali along sampai muka berseri2 gitu ckp "mama, abang dpt masuk 2G", sambil kelamkabut nak keluarkan evidence + surat dr beg dia..

"ohhhhhhhh, ye ke man, give me five", depan2 orang kitorg give me five.

sekali dak amril pun ckp ,"makcik, saya pun 2G"..

"ooh gimme five jugak amril".. amril salu belanja dia aiskrim sbb dia bff aiman.. (kecoh betul depan sekolah nak gimme2 five masa tu)

rasa cam terharu sgt sbb salu marah dia..

mcm2 pengalaman weih dlm setahun ni..

mengorbankan masa utk ambik/hantar/ajar/marah etc..

bile tgk evidence dia mmg average markah 90 ke atas.. agama betul 98 jahat betul aku x caya..

terharu sgt dia dpt masuk kelas terbaik..

sebab aku tau sgt dia average performer..

masuk kelas pertama dalam 5 kelas dlm 225 org dah cukup membahagiakan aku..

to those ibu yg ada anak average performer: tips, follow up close, memang kena berkorban masa, tenaga, ajar, guide. set ur own system/teknik/skill sebab YOU aje yg kenal anak u inside out. bile dia bosan, bile dia tumpukan perhatian.. jgn harap org lain ajar anak kita. trust me, dia perlukan perhatian kita. mcm aku ni dah le kerja, so mmg kena work out utk beri dia perhatian..

mcm along, limit dia adalah 45 minit belajar non-stop, lepas tu bagi rehat. or ko rasa nk bagi penampau je lepas tu ---> yes, i am that crazy mom haha.

terharu wei sbb cikgu ada rotan sbb nakal, bising, tulisan buruk.. aku mmg mcm bapak aku, "cikgu rotan??? bagusssssssss!!!". jgn hrp nak mengadu domba pada anak cikgu ali okehhhh..

yg penting, jgn banding2kan anak kita.. the main principle---> tiba2. anak org might be gifted, consistence performer..

kedua, never lost hope.. neverrrrrrrrrrrrrr..

kalau kita x tlg dia sape lagi nak tlggggggg..

aiman, someday u ll read this. mama bangga sgt dgn abang (nangissss ni)

tq sbb usaha.. usaha.. usaha dan tak putus asa..

semoga abang berjaya dunia dan akhirat..

dan berkaitan tajuk di atas janji ditepati, jika semua subjek A janji boleh bela kucing..

ooh noooo.. ok. set gud example, tepati janji, ok bolehhhhh (tidakkkkk)

value yg akan along kenang sepanjang hayat : menepati janji.

(sbb bapak aku dulu janji bagi beskal kalo upsr 4A. yillek pochik (tiru mk). so aiman say tq to atuk okeh)

nantikan ahli kelorga terbaru kami, dak ben (10)--kucing lahhhh..

bye.. love

3 comments:

  1. aku pun bangga dgn aiman!! hi-5 Man!!! meleleh juer air mata membaca entry ini.

    ReplyDelete
  2. aku pun bangga dgn aiman!! hi-5 Man!!! meleleh juer air mata membaca entry ini.

    ReplyDelete
  3. weyy apesal kat profile ko ada link the party kru je..mujur aku simpan link blog ko ni dlm bloglist peberet aku tau..kalo x jenuh aku nak gugel hehe


    tahniah utk anakmu juer diana..dia pandai mcm ko lah juger..mujur aku xda janji nak bela tucen dgn risya hehe

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..