October 8, 2012

a shoulder to cry on


salam

hai..

tajuk mesti nak vintage lagu2 lama kannn..

sampai MK hadiahkan penyangkut handbag gambar vintage.. comel MK..

maafkanlah aku ni byk sgt nak cerita. pasal raya dah basi. ini sekarang konon sibuk sgt.. konon..

last 2 weeks ada pegi gathering + org kawen. jumpa bff bawak mati norzie + kawan permotoran ukm si abun + sahabat sewel si normah. lela x dapat dtg, sodihhh..

aku rasa happyyyyyyyyyyyyyyyyyy sgt dpt jumpa norzie.... sbb lama sgt tak jumpa dia.. maybe sebab kitorg da kawen so dia maleh nak join2 gathering kitorg..

abun n normah adalah sidekicks, partner in crime so mmg sentiasa jumpa, lately whatsapp lah bagai sukeeeeeeeee..

norzie aku kenal dia dari hari interview masuk matriks law ukm, mak aku berbual ngan arwah mak dia, duduk sebelah masa interview (5 org sekali masuk diinterview 3-4 org lecturer), dia menyampah ngan aku sbb aku sibuk mention abg saya lawyer dlm interview tu. berbulu agaknya ngan aku..

lepas tu hari pertama masuk matriks aku dpt sebilik ngan dia. tp ada kesilapan, so aku masuk bilik sebelah dok dengan 6 org lagi, tp still norzie umpama menetap di bilik kitorg sebab dia penakut pi toilet. selalu suh kitorg temankan sambil kene marah ngan aku n laila...----> airmata bergenang masa taip ni sebab ooh memori..

norzie is the super kelakar type. jenis memekak masa orientasi tp senior sayang. so grup kitorg mcm glamerlah dpt attention. sebab dia kelakar. mcm kat ukm kalau org tak kenal aku, dorang tanya, kau grup sape eh? grup norzie..... oohhhhh.. norzie the legend..

laila, abun, normah penghuni bilik kitorg. aku rasa setiap hari kitorg dipenuhi gelak ketawa, gosip, umpatan terhadap grup diana xxxx (matilah kalau geng dia baca)..

persahabatan kitorg adalah 24 jam sentiasa sama2. benci org yang sama. diskusi masalah yg sama, norzie si pemikir kritis bende kecik pun nak pikir selama 12 jam tanpa henti, duduk satu row sama2..

so bila aku jumpa dia hari itu, rasa cam happppyyyyy sgt. lawak2 bodos dia masa kitorg lepak tu still sama mcm 14 taun lepas.

in fact lepaih balik dr event tu.. dlm semayang aku tersengih sebab teringat kelakar sgt bende yg kitorg borak, sampai aku x tlg normah lagi kat event tu, sebab lepak ngan norzie. konon partykru sgt, sekali jumpa member, lupaaaa.. maapkan aku normah..

ada org rasa kawan2 x penting. tp aku sgt menghargai kawan baik. yang terima kau seadanya. skrg bff jadi support group. lega bila bende kecik2 kita boleh share just utk luahkan perasaan itu aje. bile tau org lain pun rasa cam kita, kita rasa ok kan. idaklah mendoakan org lain biar penat ke hape, tp just wanna know the feeling..

semalam. aku terima panggilan dari kawan yang 18 tahun x jumpa. old bff. career woman. professional.

dia call aku nangissss. aku tanya kenapa. dia cakap ada masalah dalam perkahwinan dia. so dia need advise etc..

aku rasa hati aku menangis jugak, sebab pernah mendengar cerita ini. ada yg sedang melaluinya, ada yg dah move on.. happy for her

so kita kdg2 rasa comfortable ngan apa yg kita ada, happy family + kids, jgn lupa back up plan, simpanan kecemasan, anda good friendssssssssss..

and support group.. org yg terima komen kau seadanya.. tanpa komen.. ewwww.. kenapa ko gini gini..

tq to all my friends. for sharing n listening. i love u all. bulan ni aku dah mula cakap "mak, i love u" bila call mak. tak sedar diri dah tua still malu nak cakap i love u kat mak.. sbb dengar lagu maher zain selalu rasa sedey.. mak happy sgt.. shud hv done that earlier T_T

kat bff segan ckp i luv u krg dikatanya aku tebiat. except ngan tantan MK, dah biasa cakap/wassap, hi/bye.. tantan love.. dia paham kesentimentalan aku ni.. @ neng yatimah

thank you Allah, i am surrounded by angels but i call them my bestfriends



1 comment:

  1. Owh...i lep you bucuk bacin! Saya memilih & limited edition orangnya. So sesiapa yang saya panggil sayang tu memang saya betul-betul sayang dia. AWAS!! (tetiba)

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..