September 26, 2012

stress management-for mothers

salam.. wah tetiba tajuk gitu kihkih.. ini blogspot dah ubah dashboard ni apelah x ceria betul.. lagilah maleh aku nk menaip.. ok aku ni senang stress.. senang sgt.. aku ingatkan aku sorang rupanya ada lagi manusia mcm aku.. mcm semalam kengkonon stress kerje, padehal x lunch, lalu stress.. pastu call papa dia amik abang homework banyak khabarnya, stress lagik.. dak along ni nampak aje dah besar tp dia manjewwww sgt (tetiba nak eja cam muda mudi) semua nak aku ajar, buat, meskipun aku seringkali menjadi monster. bila aku jadi monster aku akan jadi hyper, cepat marah, kdg2 kene jugak sedas dua bile kerja2 yg dibuat tu x menepati spesifikasi aku yg perfectionista nih.. tp dak along ni is one of a kind, walau cemana pun aku marah dia, dia akan dtg semula.. mcm takde apa2 jadik.. selalu bile dah marah2, aku yg jadi murung kat ofis, stress kat ofis padehal pagi tadi dah ok dah babai2 byk kali, flying kiss, lari ke tepi rumah adik suh babai dr tepi pulak, jerit bye aiman, bye ica, i love u, bile bapak die hantar naik moto pi sekolah.. ica biasalah menempel.. jadi semalam, oleh kerana leh foresee keadaan mental aku mlmnya nanti, aku telah beli aje nasik lomak untuk dinner di pasar malam. takdelah sedap sgt, sambalnye podeh sgt. tp oklah.----> lorat pulak kau ni.. balik x yah masak, tggu papa balik ngan along, makan reramai, mandi, solat, ajar along ngaji, ajar buat homework, buat workbook english, lepas tu tido. bile aku x penat masak, aku ok, lepas tu bile lepas ajar ngaji aku terus pakai tudung sampai habis belajar semua. selalu time ngaji je pakai tudung. takde marah2 lagi--->sebab kau dah melantak nasik lemak sebenarnya aku membuat kesimpulan, bahawa kalau rasa x larat sgt tu, x yahlah masak beria, lepas tu penat, tensi, dan pakailah tudung sewaktu mengajar anak, syaiton kurang sikt melekat haha.. seriously selalu dilanda mommy's guilt ni. bile kau masak, serba salah biarkan anak kau tgk tv, main airlah. bile halang main gajet2 nih, krg ketinggalan pulak. tp just do what u have to do.. stop mommy's guilt.. we can t please everyone.. i love u aiman.. sorry for your aging mother. and thank you for your unconditional love.

2 comments:

  1. haha..aku nak tanya..kenapa ko dgn aku sama? adakah sbb kita penah jd rakan sekelas haha

    ReplyDelete
  2. byk..1. sebab kita sekelas, sesekolah 2. sebab kita mak2 3. sebab kita lebih suke mengemas dr memasak kah3x..

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..