August 7, 2012

roti john sardinia


salam haiiiiiiiiiiiiiiiii..

suke nampak keh3x..

semalam buat roti john. sadis bukak puasa tak penah ada side dish buat senirik oke.

iye jgn diharap puteri mandi ke, raja bersiram ke, mmg takde.

smlm along cuti. bile cuti taktau nak buat apa biasale angkut anak2 beli groceries. tolak aje dorg pakai troli..

sekali along bernafsu nafsi melihat roti jagung 50sen. di sebelahnya ada gardenia frankfurter bread. nampak empuk pulak. beli. beli sardin sekali. petangnya buat..

terharu sebab papa makan 6 ketul. ye papa cakap sedap betul boleh jual... fuhhhh.. bodek nampakkk...

roti john sardinia

bahan2:

1 tin kecil sardin
1 labu bwg besar-yg sederhana besar
1 sudu besar mayones
1 biji telur
minyak utk goreng
roti frankfurter kecil- 4 ketul
timun
sos-kalau perlu
sedikit kerajinan..panggg muka snirik..

cara2:

lenyekkan isi sardin.
racik halus bawang
tumis sardin dan bwg dlm 5-10 minit
angkat.
masukkan mayones, telur dlm sardin tadi. kacau2. ketepikan.

di sudut lain, maklumlah sendiri masak kelam kabut, belah roti tp jgn sampai habis.
kepakkan dia or bukakan dia--->maafkan penggunaan perkataan

panaskan myk sikit
guna kuali rata, or apa2 kuali jika skil tahap tinggi
ambil roti, letak bancuhan sardin dalam roti, ratakan
dgn hati2, or dekatkan dgn kuali, letakkan roti tadi dlm kuali. yg ada sardin di belah bwh lah ye anak2..
biar kejap sampai rasa ok.
tinjau2 sket.
angkat, biar kejap dulu, dah x panas sgt baru letak timun
ngapppppppppp time........

original recipe : kak suria dr sg petani fewwit. sedap makan kat rumah dia dulu.

tp aku lupe lalu tambahkan aje mayones lah apa..

mayones pengaruh tv, telur + mayones = yummeh..

boleh gak tambahkan hirisan daun bwg ke, lada ke...

tp papa + along kata sedap sgt sebab tak heavy sgt.. dia tak makan sgt pasar malam punye ke sebab mcm 'ada pelbagai' katanya. yelah papa bini heavy takpe kikiki..

pendek kata mmg sedaple kot..

hihihiiiiiiii

perasanlah kau sensorang..

bye korang.........................

2 comments:

  1. sedaplaaaaa... saya lapar tau!! pagi tadi sahur 1/2 bijik burger je. huhuk..srkg menyesal tak sudah

    ReplyDelete
  2. amboii nnt bulehla try resipi ko ni hihi

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..