July 30, 2012

the cookies inc.

(taburan choc vochelle memenuhi biskut si tamak hihih)

salam..

spt biasa malas nak tulis hihihi

tp adalah ajaib last wikend aku buat 2 cookies tehehe..

satu cornflakes madu..

lg satu choc chip cookies..

tp choc chip cookies mcm termanis sebab pandai2 ganti gula perang ngan caster sugar.. peh tu dia licin aje tak kedut2.. lama ngat putar agaknya.. rupa mcm chipsmore hihih except permukaan dia licin jerrr.. dan manis. ahh buatkan air kopi ajer sape dtg rumah nanti neutrallah dia hihi. gambar lupe amik. smlm dah maghrib baru siap apa nak kene pelangkung ngan laki ke ke org nak bukak puasa kau terhegeh2 lagi tak siapkan table..

ah tapi urusan membersihkan sisa2 bancuhan boleh ditakrifkan sebagai kekejaman tahap 1 yg berupa satu penganiayaan terancang.. over kan.. org lain buat biskut tak mcm kau hahah..

kali ni aku nekad aje. bila papa export anak2 pi keluar, aku masak dan buat biskut. rupa dapur mmg haru, dengan bekas tepung etc..


hihi tp suka.. suka.. terharu dpt buat kuih raya sendiri..

to those yg kenal i, tau i mmg bukanle si pembuat kuih raya aka si gadis manis kampung yg buat kuih ngan ibu. tidakkkkkk.. kalau ada tlg mak pun sure kena marah sebab tolong 'buat bodo' aje..

last but not least, my kids.. lihat adik tudung sgt ke depan x boleh alihkan akan hot dan tertekan..


bye..

p/s: pd siapa yg wish selamat posa. tq. nnti akan berjalan bile ada masa.

kak nur cyg, tq datang sini. doakan saya rajin mcm akak hihih
zaira, no worries x pergi terawih kat mesjid. sunat aje tu. kat rumah pun boleh. yg penting niatkan.. selamat posa

1 comment:

masa untuk bersuka-ria..