June 14, 2012

friend (spontaneous thursday)

A friend knows the song in my heart and sings it to me when my memory fails. ~Donna Roberts

salam hai yelah takleh tulis panjang. kojo byk gagaga.. semalam bohsan, ingat nak call miss engineer MK, tapi takut kacau dia, dia baru kojo tempat baru, nak tanya ok ke, nak bgtau i dah beli cardigan cantik, itu ari tanya dia, selalu tanya2 dia psl baju2 dia gagaga.. tapi tak sms sebab takut kacau..

sekali MK yang sms kata dia rindu, dia sibuk, dia rindu membebel2 kat blog..

yelah, aku mcm eh, tak ramai org yang aku mmg teringat nak call/sms, sekali org tu call pd masa yg sama.. paham tak.. org2 tu adalah mak aku (ye mak mmg psikik call bila terdetik masa nak call dia, but the handphone gone 'missing', biasalah kat rumah brg sume tatau letak mana), my dearest hubby, MK and other few people lagi.

the memory

dulu masa kat MRSM ada public phone dlm blok/ dorm, org buleh call in, so si Fara roommate MK, ada boipren si alel, dok kat jb nun, Fara happy sesangat bgtau, "ana kau tau, aku baru nak call Alel, dia dah call aku, baru nak dail tau, hinss.. hinss.. (hins tu sebab penat panjat tangga dorm dan eksaited sgt citer). aku still ingat bila dia lari2 gembira turun bila org bawah jerit "Farra B36, ada calllllllllll". nanti satu row kepochi kitorg akan "wahhhhhhhhhhhhhhhhhh..." ooh memories..

pada masa tu, i takdak boipren, yelah dulu gemuk bulat (apa beza skrg gagaga) tak maksudnya bapak aku mmg puak penentang boipren masa sekolah, so mmg takdak boipren. i was thinking adakah wujud org boleh psikik/telepathy gitu tau kita nak call, dia call kita dulu camtu. ooh.. i was so immature back then, or lack of experience--> the more suitable phrase..

so di ketuaan ini, di kala dah jumpa mcm2 org, kawan, ada yg ngaku kawan but walk away bila kita ada masalah, or takde masalah pun blah jugak, yg tgk u pakai designer handbag ke, or ada rumah cantik ke, aku sedar bahawa kawan2 baik adalah sgt sukar dicari.

sebab tu bila MK kata dia akan jadi engineer semula, aku cakap aku tak kisah, asalkan dia happy, sebab aku x pernah tgk pada ur background atau apa, u still my friend jugak.. aku doakan dia bahagia dan gembira dgn apa jua yg dia buat..

pd kawan2 yg still keep in touch mcm zaira, semoga kita kawan sampai bila2 k..

ada kawan yg datang dan pergi, tapi kita kena terima, tak semua yg kita suka akan selamanya berada dekat dgn kita..

luv..

p/s: sibuk sikit with my ohsosweet, ada party to handle, refer sidebar k utk jenguk2..

5 comments:

  1. kan ke bagus kalau ko dekat..buleh aku panggil ko utk jadik event manager ke planner ker hihi..aku bab nk buat majlis x tau nk handle cemana


    faralel tu ex-roomate MK ke..ada dlm fb list aku tp aku salu terpikir dia tu sape..gamaknya di kala ketuaan aku mmg selalu jd pelupa hihi


    ckp psl telephati tu salu jd cenggitu antara aku dgn somi akula..sesama dial..pastu engage..hihi


    -zaira-

    ReplyDelete
  2. aah dia rumet intan. yelah biasa tu pelupa aku pun lupe kdg2 org cerita dulu 'kita gini2', sumpah x ingat padehal diorg ckp aku over masa tu haha..
    laki aku pun sama, tau je aku ni nak call, dia call dulu heheh. selalunya lah..
    boleh ja nanti aku tlg preparekan, ko letakk aje zaira..

    ReplyDelete
  3. Awww...ana..touching i tau.. dah beli cardi baru..yeayyy??? aku hari tu ada nampak baju lawaaaaa sgt..ingat nak belikan utk ko..tapi takde duit..hahaha...

    dah 2 minggu aku keje baru..tp belom sempat nak citer lagi. byk mende yg excited utk dikongsi..tp tulah..takde masa. dah 5 tahun keje goyang kaki kan..tetiba kena buat keje bersungguh2 ni bikin kaget gue..hihih..

    love ya!!! muackkss!!

    ReplyDelete
  4. tetibe aku feeling retis plak bile jd heroin dlm entry ni.... x sangka ko igt kg zaman2 prcintaan aku dr zaman purba tu ek ana... tp btul la... sixth sense antara aku ngan laki aku mmg superb!!!! terutama bile dia balik lmbat msti aku anto msg pakai otak soh balik cepat, tetibe dah dia dah smpai umah... eh pjg nye komen, mcm karangan SPM plak!! sori...

    ReplyDelete
  5. hahaha farra.. aku rasa byk memori masa dulu aku ingat psl ko, atan, kawan2.. bab cikgu pulak asik ingat pemberontakan (bersenjata) tu aje haha.. aku mmg ingat ko kstau bende tu sbb aku kagum time tu. x pa tulih pjg2 aku doakan ko, aku atan, zaira sume bahagia sokmo lahhhhhhhh...

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..