May 23, 2012

life is full of dramas

assalamualaikum..

ni pehal tiap2 ari updet, takdo kojo ko.. haha

menulis tu kan terapi..

mlm tadi along buat homework ngan guru besar, aku lah sape lagi, tiba-tiba dia cakap:

"mama, fuhh.. le...ga abang"

nape pulak. aku tanya.

"homework semalam tu. yg english tu. nasib abang buat. dak amirul kena rotannn ngan pembaris tadiiiiiii sebab tak buatttt".... dengan muka lega gile..

ye ke. lah sakit ke cikgu rotan tu. biasalah aku kepoh.

"tak sangat. tapi abang legaaaaa sgt sebab abg buat" siap buat tangan urut2 dada...

aku biasalah memulang paku buah keras (eh betul ke ayat ni) tulah, sebab tuuuuuulah mama selalu suh buat homework, cepat2, cantik2, takut lambat krg lupa...

dia cakap "yelah fuhhhh lega sgt abang"...

kalau ikut cerita kat sini, mmg takde efek. tapi kalau kau tgk depan2 mmg nak bantai ketawa pun ye..

aku pun cerita aku dulu kene rotan pun ada masa darjah 6 pasal ttinggal buku..

dak papa pulak menokok tambah pengalaman beliau biasa dimarah x buat homework kui3x..

dr pengalaman kitorg, kena jugak letak diri sendiri dalam kasut budak2 ni, macam kalau moody hari isnin pegi sekolah, dari tambahkan duit belanja nak kasik semangat, aku cakaplah ala aku dulu pun bohsan nak pegi sekolah. tapi kenalah pergi pasal atuk garang. selalu jugak diberitahu tahap kegarangan bapak aku agar dibuat perbandingan ngan aku ni ha..

kdg2 aku bgtau aku pun malas nak pergi kerja, tapi aku kena jugak pergi. kdg2 dia tanya ye ke, mama dan papa pun malas jugak ke. of course. tapi kita kena buat tu. cuma buat kerana Allah mesti dpt pahala---> kdg2 jadi ustazah ehemmm..

dorg pun nak org faham dorang kan.. alah kau dulu pun pemalas cubo tanya omak ehhhh.. cubo..

tak boleh lah nak serius sentiasa, budak pun tensi. kdg2 mmg jadik monster ah biasalah tu, tp bile semakin membesar, kena ada cara utk tackle..

so malam tadi balik2 kitorg ulang frasa "fuhh... le..ga abang". adik demok pun ikut cakap.

rumah aku ni macam kelas drama. kalau membaca buku cerita kena ada expression macam:

"Once upon a timeeeeeeeeee" kena ada gaya, intonasi hahaha..

sape baca biasa2 kena booooo..

i luv my kids thissssssss (depang tangan luas2) much..

tadi kat fb jumpa quote ni,

"without my kids, my house would be clean, and my wallet would be full, but my heart would be empty"

sobssss.. sikit2 nak syahdu.. pitam..

bye darlings..

P/s: tgh kumpul brg for my ohsosweet party blog, ada ideas n stuff, ada masa nanti nak amik gambar, marilah menjenguk kecomelan saya (tiba2)ohsosweet..

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..