May 22, 2012

Free time? What's that?

Assalamualaikum.

aku suka simpan artikel yg kelakar, yg so true, selain membaca blog2 kelakar especially mak2 yg tulis. ada jugak org kelakar tulis tak kawen lagi mcm vivy yusof or macham iz punye tu-si izdiyani or part lelaki adalah si hatim dr blog usang lg bersawang. penulisan bersahaja, kelakar akan menceriakan hari saya..

so artikel ni aku save dr parenting website lupa nama dia. dia kasik byk sgt tips jimatkan masa tp aku rasa byk sgt listnya. aku skrg dah takde pakai list2 dah ada list mcm tensi pulak. just teruskan hidup je with the list in the handphone. yelahhhhh list mesti ada tp idak beria-ia tampal sini sinun..

so cuba baca ada betul tak mcm reality kehidupan kita sebagai ibu?

Free time? What's that? Was there really an era when the washing machine wasn't in constant use, when you could have a spontaneous night on the town, when you didn't fall into bed each night in a state of near-clinical exhaustion?
Nowadays, your "me" time may be restricted to a few brief moments in the bathroom. The good news is that thanks to these timesaving ideas from real moms, you can get a little of it back. A spontaneous night out? Maybe not. But doesn't a nice magazine break on the couch sound nice?


semua betul. washing machine aku sabtu tak renti2 basuh mcm2. bab clinical exhaustion tu lglah. bathroom is the saviour.

dulu masa ada ada baby mmg takdak lah spontaneous sekarang dah besar sikit maka bolehlah spontaneous sikit2. itu pun kalau aku x malas, letih. tapi paling suka bab nice magazine tu sebab aku selalu rasa bersalah beli magazine byk2..

so hari ni free time petang pergi pasar malam beli bekalan lauk seminggu. yeah tiap2 minggu inilah kerjanya di free time hari selasa. free dr ambik anak tengahari, petang tapi pergi beli brg dapur. kdg2 aku rasa blur balik bawak kereta boleh ehhhh... dah separuh jalan bawak kereta mcm zombie. lepas tu kalau tak set dlm otak nak beli ikan apa, ayam ke, sayur apa, aku akan end up beli seekor ayam. hah, saksikan minggu ayam sedunia masak ayam masak merah, tomyam ayam, kari ayam kui3x.. nasiblah semua tak byk songeh tp jrg lah buat gini kdg2 aje..

ahh takpelah yg penting ptg ni tak yah masak beli aje kat pasar malam kui3x..

malam ni mahabbah episod akhir wei.. padehal jrg tengok, khamis aje tgk pasal dia awalkan ke pukul 9.. pastu tgk citer pocong. along sanggup buat latihan byk2 asalkan dpt tgk pocong setengah jam aje kui3x..

i suke tgk citer fasha sandar kan pada kenangan belakon waktu senja kah3x.. masak cepat2x dpt tgk bahagia... yes saya suka tgk fasha sendal belakon, dia belakon best. lgpun MK penah jumpa dia dtg kawasan rumah MK, MK kata dia cun habisss. dia siap babai2 kat MK---> tiba2 nak libatkan MK tak pasal2 hihi..

so itu aje nak berkepohan.. pendek kan.. haha

so enjoy your free time in your very own way..

shopping ka, tgk tv ka, take 5 with your favourite gossip magazine ka.. shud be ok

jauhi kontroversi, tingkatkan prestasi..

bye..

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..