May 21, 2012

DIY: side table & home office


assalamualaikum..

aku ada taip beberapa kali tapi put as draft balik..

ontahlah.. kdg2 malas nak tulis takut org kata berlagak ke hapa ke. or org kutuk ke. tapi berbalik kepada motto blog blog ini suka hati saya maka memang patutlah tak memikirkan perasaan org sgt kan.. tapi tak bolehlah, aku biasa kepoh perasaan org selalunya..

oklah berbalik kepada operasi kecintaan saya iaitu DIY projects. kepada zaira mintak maaf dak papa lupa nak ambik gambar alat spray tu. nanti ada masa aku upload=paksa papa amik gambo hehe..

so this side table kami spray putih seperti biasa. ada jugak tak rata kat beberapa tempat sebab dah terkopek tp oklah tu. drpd ekau nak boli baru hmphhhfff$$$$ bersyukurrr... modal dlm RM30 kot.. ada spray bakul baju, penggantung pinggan english style (lenkali upload) dan ada jua ipar duai menghantar perabot minta spray dipersilakannn. cukup aje catnya..

cemana nak deco dah ada idea tp mcm biasa takdak masa. tgklah minggu dopan ko.. maybe deco kaler kegemaran coklat/ hitam/ putih dan sedikit merah mungkin?? konon pikir mcm designer kui3x..

idea ada mcm2 DIY projects ni tp tulah takde masa.. berapa kali kau nak bgtau.. org pahamm....

meja ni menjadi kecintaan terbaru.. sebab selalu org dtg berhimpitlah kat depan tv. sebab ada tv. abih skrg nak beli tv lagi takde duit T__T. mcm aku pegi rumah org biasa aku carik magazine or buku lepas tu kau ckplah apa pun aku baca aje mcm duk sorg2 dalam rumah tu. so konon nak letak buku magazine kat sini.. or hi fi ke dengar lagu wikend ke poco2 ke. selalu kat dapur aje terlolong2 menyanyi sambil dengar radio hahahaha. hiburan tu penting, masak tak boleh stress nanti tak sedap---> tiba2..


dan ni pulak konon2 SOHO (small office home office) kami. putih lagi ye memang membosankan. ooh lappy dan gajet2 sume takde lah sebab papa angkut bawak keluar time ni bersama anak2. aku manalah ada masa nak amik gambo gini time ben 10 dan princess ada kat rumah.. hihi


ye kaki kerusi tu belum spray tau.. byk tak lengkap lagi tau. almari tu mmg beli gitu bukan dispray. meja panjang tu je dispray. kerusi tu tak sesuai tau kena tukar lenkali..

dekorasi memerlukan ketabahan..

oklah bye love..

thank u for reading..my cabuk blog

2 comments:

  1. aku pon tgh planning nk wat home ofis..kengkonon keje dari rumah lah kan hikhik..tp aku tgh plan nk wat built in cabinet memandangkan bisnes aku melibatkan bnyk stok dan catatan..

    x taula bila impian aku akan jadik kenyatan sobs

    ReplyDelete
  2. bagus jugak built in tu, lg byk stok buleh simpan. ala husb aku mmg selalu buat kerja kat rumah, tumpang bilik along, tp x properlah tempatnya. abih kena kacau lg ngan askar hehe..

    nnti dah buat jgn lupa upload story

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..