April 2, 2012

pre genting (kesedaran kesihatan hidung)

salam..

maaflah aku sejak dua menjak merapu-rapu..

dah tu korang nyer komen masuk spam box email pulak..

dah le ahkak jarang bukak dashboard bmw blog ahkak neh.. jadi ahkak tak perasan. selalu memang rasa baca blog sorang2 forever heheh..

gambar2 ni odway to genting 3 hari sebelum operasi jessica alba. pehhh gaya penamaan mcm operasi tentera amerika kat kuwait pun ada..



kalau tgk gambar tu betul2 kat hidung ada tanda hitam..

tanda resdung korang tu dah teruk:

1. hidung berbau busuk-sentiasa
2. bile tekan whitehead/blackhead, hidung berbekas tak nak hilang2..

itu tanda hitam aku dah letak concealer tu kalau tak memang macam badut..

so sekarang memang ok dah takde whitehead awww..

kalau tak aku perasan whitehead mmg byk..

apapun ini simptom yang aku perasan. rasanya berbeza mengikut case-to-case basis (dr s pasti mengalirkan air mata sebab ibu ketam dah pandai nasihatkan orang). yang penting kalau tau kita alergik apa tu, macam habuk, kucing, seafood, BERHENTI ambik benda2 tu. sebab kalau berenti ambik balik, berenti ambik balik, macam aku, body kau tu semakin tua (tiba-tiba emo), semakin lama dah tak dapat menahan keradangan dalam tubuh tu. cehwahh padehal perkataan 'inflammatory polyps' kat lab report siap nak tgk dictionary rupanya 'radang' sebab confuse takkan maksud dia polyps 'mudah terbakar'?.. nangess cikgu bahasa inggeris cam ni tawww..

hidung tersumbat biasanya disebabkan polyps yang tumbuh dalam hidung. bile dia bengkak, akan tutup salur hidung lalu kita selsema, takleh bau apalah..

ada cd pembedahan aku tu ingat nak upload jugak tp krg org tgk bulu idung aku lah, kata idung aku besarlah.. ok sape nak takutkan diri sendiri bagitau nanti aku emel video tu kat dia--kalau aku tau cemana nak send haha..

jadi, disebabkan juga aku ni memang takde ketokohan nak menerangkan pasal satu penyakit seperti kawan aku si zaira, lain kali aku bagi lagi simptom2nya ye..

sila ke blog zaira sebab dia confirm bio dulu dapat A1, jadi penerangan dia lebih intelektual pasal resdung.. (klik kat resdung tu)

byeeeeeeeeeeee....

2 comments:

  1. gilos ko bio aku A1! kalau camtu aku dah jadik doktor dah haha..


    aku x nmpk pon kesan hitam kat hidung ko tu? aku takut gak walaupon aku dah x selesema lagi tp manalah tau hidung aku membusuk kat dalam

    ReplyDelete
  2. anak sapa lagi sorang tu ana? eh..org citer psl hidung aku tanya lain plak. hihihih... dah start keje ke blom?

    aku ni pun resdung gak kot..walaupun tak pernah gi check pun.. ke aku allergic je? entah la...

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..