April 17, 2012

DIY:almari tv--->mini library

salam semua..

hari ni baru stat keje hihih melaka kan cuti semalam

bahagia okeh rasa asik cuti. rabu lepas cuti, semalam cuti...

rasa mcm rileks ajer tak terkejar2 during wikend..

so seperti yg dijanjikan adalah aku membuat projek deko aku. biasalah aku akan opt untuk yg murah, practical. mcm eric leong bagai letak lilin semua amat tak sesuai sebab nanti anak aku main masak2 pulak dlm rumah. dangerous hokeh.. aku suke konsep minimalis or takde byk brg sebab takde duit suka rumah kosong senang anak2 nak main, shuffle ke ape..


ok takde apa spesel pun aku tau. cuma aku beli lampu berterendak tu (kampung ok ingat ni terendak camp ke) di romantika sabtu lepas. teman papa pergi seremban, balik pi jj seremban, pastu singgah romantika melaka. ye aku n seremban mmg sinonim mcm suka seremban sebab dulu naik komuter balik ukm di seremban.. ok berenti citer pasal tu krg mmg 2 perenggan pun buleh pegi..

ok lampu tuh RM58 jer. sape suka deco maybe ngeri nak pi romantika sebab byk sgt bunga2. tp bila kita pergi mmg rasa nak beli aje brg2 tu walopun kita x minat sebab comel sesangat. tips dia bila pergi set ur mind nak beli apa, nak mcm mana. mcm aku aku dah set nak beli lampu ni dan nak yg polos aje. nasib jumpa yg berkenan riang ria okeh balik terus pasang..


jgn lupe dihias dgn bakul telah dispray putih.. sape lg aku paksa spray kalau tak dak papa.. berguna utk sumbat kunci, spek bila sampai rumah. sebab aku selalu hilang kunci, spek, phone, pelupa aku nih hihi.. ahh letak novel magazine kasi cun jer dlm gambar padehal henbag pun aku sumbat selalu. ooh frame kat tepi tu aku simpan dr umo 19 taun. roommate lama annie kasi siap tulis kat belakang 'happy 19th birthday'. tips deco adalah kurgkan beli brg cuba guna apa yg ada dlm rumah.. mcm aku pikir 13x sebelom beli perabot sebab takde duit memang tak suke perabot byk2..


aku dah lama plan nak ada mini library gini. aku syg sgt buku2 aku. album2 gambar. syg sangatttt. contoh mcm kat bwh ni:


apa ke jadah letak buku tu sebelah.. buku kawin erra tu aku siap balut okeh. kira sebelum balut buku teks anak aku mmg dah rajin balut buku. aku memang suke sgt erra, yusry dan lisa. tetiba dpt idea nak amik gambar gini. yes i am a freak i know T___T. suke erra sebab konon nak kahwin cantik mcm pelamin, baju erra. tapi lebih kepada erang pangzirang ok tak kelakar.. ada lagi buku ujang, aku budak minang pun aku collect syg sgt..


ooh inilah koleksi 10 buah novel yg digembar-gemburkan. ada org hadiahkan (kakak) ada beli, ada tak baca lagi. aku stat collect masa beli novel PS I luv U. ooh kalau nak hadiahkan saya brg , hadiahkan buku, u ll be remembered forever.. buku katalog ikea pun simpan sebab bila org dtg rumah diaorg curik pinjam tak pulang. benciii. kepada album kecik2 ada dekat 15 buku sila cuba lagi lain kali, almari ni tak muat T___T..


aku masih rasa nak nangis walau berapa kali pun baca last paragraph of this novel..



and last but not least, adik busuk in d house. adik yg rajin shuffle ngan abang. kerusi belakang tu next makeover project. ngeri kan. dulu perasan mat saleh letak kerusi tgh hujan panas konon nak feeling taman sekali rosak terus.. mat saleh itu ada spring bagai boleh la..

ooh papa kata lebih jimat guna cat sebab spray kene pakai byk dan letih nak lapis2kan..

kalau cat senang pakai roller sekali jer dah pekat..

so aku happy sgt dengan projek kali ni..

dengan bajet kurang rm100, saya dpt mini library kecintaan saya.. yg privacy sebab letak dlm bilik hihih.. hari2 cuti dok tepi almari baca buku/magazine kesukaann.. heaven..

suka.. suka.. suka..

yg penting kena rajin dan tau apa yg kita nak..

okeh see ya again..

bye.....

luv

3 comments:

  1. cantik...aku suke semua tu. rak buku cantik, lampu owwhhh so cantik romantic & bakul putih. semoga laki aku rajin melayan angan2 aku. ni selalu aku je kena buat sorang tau. aku ni kejap je dah penat & demotivated. last2 aku campak je semua bende biar umah aku kosong

    ReplyDelete
  2. atan aku sama mcm kau. aku tak reti. tp boleh ja buat sendiri nanti aku tunjukkan step by step dan brg2 dia. chaiyok2

    ReplyDelete
  3. wah... suka la perabot warna putih...
    ps i love you 2 memang sedih tp best....

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..