March 6, 2012

a short update

assalamualaikum..

gaya nak mengupdate cerita mcm ada org nak baca..

takdelah kdg2 rasa macam nak menulis jugak. menulis mcm melepaskan apa yang terbuku di dada..

sekarang ni aku semua malas, facebook malas bukak, blog pun malas..

selalu rasa mcm nak delete akaun fb. blog ada jugak kenkadang. tp sayang gambar2 tu tak sempat buat hard copy pulak. macam adik demok the princess, kesian tau takde langsung gambo hard copy dr baby sampai la ni. semua di alam maya aje. so bile aku letak frame gamba aku n along buat hiasan atas lemari, cik demok tertekan bertanyakan gambar dia.

maaflah nak. gambar anak byk dlm henfon dan jua simcard handphone lama aje. asal pi shopping lupe pi kedai gambar nak cuci.

adik demok pulak sekarang dengan dunia princess dia. spender sampai baju semua mesti gambar princess. kdg2 pakai selimut malam2 catwalk dengan selimut berjuntaian di belakang ala2 princess sedang masuk royal ball.

ari sabtu aku pakaikan baju2 princess haa beranganlah kau main sampai petang sampai tertido2 pakai baju princess..

last friday, aku buat a lil housewarming kat rumah. masak simple2 je. tak larat pulak nak update gambar. dari jumaat tu membawa kepada demam sampai hari ni. plus hari ni start hari ujian along. so aku pun umpama amik peksa sama revise apa yg patut..

seriously aku respect sape anak ramai, berderet2 sekolah ni.

di manakah mereka mendapat kekuatan itu?

aku ni sampai pening tak kebah jumpa doktor dia kata aku tension dan penat.

penat pasal housewarming ari tu, tension pasal mggu ni aku ada macam2 kerja nak buat.

ingat nak pi jalan cuti ni. nak pi mana?

tapi kena setelkan mcm2 benda. rumah pun tak siap kemas lagi.

cuti ni famili aku nak dtg rumah yihaa.. kesian mak aku tak dtg umah aku lagi sebab takde sape nak bawak.

aku pun buat housewarmg tu sikit2 je sebab pinggan mangkuk gelas tak cukup.

baru sedar kapasiti tetamu 20 org je yg aku mampu according to pinggan mangkuk etc..

pggan dari set corelle, corningware sampailah ke yg dpt free semua aku keluarkan. apedehal org nak kutuk takde brand janji isi pggan tu hihi.. cawan pulak dr yg aku beli sampai yg dpt hadiah kawen sume ada. tinggi rendah gemuk kurus sume ada haha.. bagus jugak guna kalau tak sikit lagi aku sedekahkan kat orang..

termasuk kapasiti kederat sendiri itu je terdaya..

kali ni baik sebab tak guna pggan mangkuk kertas.. kononnya "go green"..

sebenarnya aku suke buat makan2 sebab aku buleh trace mana pggan mangkuk yg aku main letak je masa renovation ari tu. ada kat kabinet. ada dekat stor. berabuk jgn cakap lah. sampai dtg balik sinus ni haa.. takpelah janji isu 'di mana pggan mangkuk' dah selesai.

so this week buat lagi utk family belah aku pulak..

kawan2 yg nak dtg melaka jemput dtg rumah ye.. nak tido kat rumah pun boleh.. but don t expect lah yg best2 hebat2, rumah aku biasa2 jer..

sekarang mcm rindu pulak kat kwn2..

rindu pulak dulu time belajar malam2 mngumpat di bilik kawan.(*dalam byk2 aktiviti itu yg kau ingat?*)

gelak non-stop.

bila rasa nak pi window shop terus naik bas pi kajang/ komuter pi the mines/ tengok wayang..

ooh memories..

semua org mcm bizi pulak sekarang..

rasanya masa memang akan menjarakkan kita..

bye..

2 comments:

masa untuk bersuka-ria..