March 14, 2012

langit tak selalu cerah

salam..

pernah tak korang rasa mcm aku rasa..

lagi ko nak cepat lagi macam2 brg jatuh lah, tertinggal lah.. hampezz betul..

ini lagilah nak bergembira nak bercuti (*padehal anak yg cuti sekolah??*) ada mcm2 bala yang menimpa.. yang aku malas nak cerita menyakitkan hati jer..

macam.. macam2 benda yang berlaku..

kdg2 ko rasa nak meraung pun ada..

recently aku perasan, aku selalu tak bukak radio bila dlm kereta..

bila dah lama sgt kat traffic light baru sedar..

yelah sebagai penyanyi soprano terkenal fakta ni memang mengejutkan..

aku rasa sejak dua menjak ni aku ada banyak benda yg nak difikirkan..

u knowlah, all that sort of things, anak sekolah, ini balik krg kene rendam baju, malam buat homework, household chores etc..

aku mcm byk mengelamun dlm kereta..

kalau tak, melolong2 menyanyi.. lagu pulak mcm musibat keluar kat radio semua tak sedap bila aku tensen..

cd player ok tp cd pulak calar. boleh tgk vcd/dvd tp nak mampos tgk movie sambil drive??

mcm aku cakap tadi, ada banyak benda yg nak difikirkan..

pikir apa org cakap kat kita (*yang menyakitkan hati*), apa kita nak cakap kat org (*yg kita sakit hati*) and etc..

today, aku dpt tau ada sorg kawan aku menyepi sebab mcm2 dugaan menimpa dia. anak sakit etc..

memang, ko takkan pernah merasa apa itu kesakitan sampailah anak kau sendiri sakit..

rasa mcm kau nak gantikan tempat dia..

kepada kawan aku tu, u can contact me anytime,

or my doa will reach u everyday..


dont worry..

Allah duga kita sebab Dia nak mendengar kita merintih kepada-Nya..

semoga kita tabah melalui hari2 kita..

Allah hanya akan menduga pada orang yang boleh menerimanya.

dan ada himah di sebaliknya..

bye korang

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..