March 29, 2012

i m back..

salam..

gaya menulis macam artizz i m back hihihi..

tak sempat nak tulih. sekarang dah insaf, masuk ofis siapkan kerja dah siap baru on pc. sekali semalam tak siap2 pulak kerja aku semalam petang dah kene pi check up hihi..

ha jgn nak menabur fitnah selalu masuk ofis aku on pc check emel lepas tu on off la jeling pc. sekarang tak sempat bertalu-talu/tali arus pula rakyat jelata telefon. yg tak pernah2 call pun call. tanya sihat ke?? aku mesti jawab sihat alhamdulillah sebab nak cepat siapkan kerja semua.. mostly dorang tak tahu pun aku admitted ari tu..

so far ok, alhamdulillah. semua ok setakat check up semalam. idung kekal besar bagi menjawab sms rakan2 korib bertanyakan adakah buat pembedahan mancungkan hidung sekali? aah yelah memang bijak sgt idea nak suh aku mancung ala2 jessica alba sambil insuran bayarkan bil kannn.. memang kena hempuk dengan doktor aku..

nanti ada cerita2 tak tau bile boleh upload..

bil hospital 7,800 utk sinus n removal of polyps. takde masa nak trgkan,google sendiri (*tiada semangat menjadi blog wikipedia langsung*).

paling bersyukur, doc cakap 'tiada sel kanser ditemui. that's very good'.

ye rupanya permasalahan perhidungan juga boleh menjadi kanser ya.. jgn ko risaukan ovari, pangkal rahim saje. satu badan ni boleh ye..

syukur pada allah aku diberikan masa utk remove apa yg patut.. bayangkan kalau aku terlambat??

oh bil spital aku byr rm33 je lain semua insurans bayarkan. 33 tu admission fee..

tqvm takaful ikhlas. mungkin niat yg ikhlas ambil takaful saling bantu membantu peserta lain yang berakad jua menyumbang..

syukur atas semua yang allah berikan.. tq utk semua moral support family and friends. doktor bagi menjawab 1001 persoalan sampai dia tanya awak kerja apa? "ooh" bila tahu pekerjaan.. hihi.. nurses and pantai hospital.. tq Allah saje yang membalasnya..

selepas lalui semua ni, aku rasa umur 30-an adalah masa kita betul2 kena repond pada setiap perubahan fizikal kita..

yelah mcm lebihan lemak tu biasa kena jaga... macam aku ni resdung dari form 1 sampai sekarang, ikut logika mestilah dah jadi sgt terukkan sekarang.. mana ada bende teruk yg dominan aje..

aah yes my penyakit is chronic synusitis..

so harap ada yg menadah tangan bersyukur to see my latest update today.. yg aku ni masih bernafas lagi hari ni..

hargailah semua yang ada, please do your regular check ups, go see a specialist just to confirm..

cakap benda2 yg baik pada setiap kali anda kena berpisah dgn org yang anda sayang..

that might be your last bye2 or smile to them..

bye korang..

4 comments:

  1. syukurlah ko dh kembali pulih..rindu nk baca tulisan ko walaupon kdg aku x komen HEHE

    ReplyDelete
  2. heheh zaira..tq mekasihlah.aku pun baca blog ko tp takde masa nak komen. komen kau ni masuk spam box emel aku kenapa pulak lah..dah le aku ni x reti sgt heheh

    ReplyDelete
  3. Assalam diana... dah sihat dah... hmm... saya pn dah dapat sinus sekarang ni diana... tp harap2 jgnla kena operate, tak punya keberanian mcm diana ni...
    Tc sis

    ReplyDelete
  4. Anaaaa....miss ya!! Btw chikong nak kawin!! Mcm mana pun rupa idung ko..aku tetap syg ko. Nanti free2 kta story2 ok. Byk nk tanya soklan psl idung ni..hihi

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..