February 28, 2012

doa dari hati

salam hai..

sekarang macam terbizi nak jenguk blog pun x sempat..

lagi2 ada hari2 kene travel, ngadap orang yg x puctual pulak, pastuh berkejar pulak ambik along kat sekolah..

semalam tggu orang dari pukul 9 pagi sampai 12 tghr kat masjid tanah. dia sampai pukul 11.45. janji pukul 9 nak sampai..

bile sampai aku cakap " okay i only have 15 minutes " lepas tu kelam kabut setelkan semua kerja.

tapi berlanjutan pulak last2 sampai kat kete 12.15. aku drive mmg lembab dr masjid tanah ke rumah aku dekat sejam. tambah pulak tghr gitu, jalan jam semua.

yg si along pulak gemar duduk bertenggek kat luar pagar, padahal dah pesan tunggu kat pak guard.

itu yg aku risau kalau sampai lambat..

last2, start enjin kereta, tadah tangan, "ya Allah kau permudahkanlah urusan perjalanan aku ini. kau bukakanlah jalan2 yang tertutup, kau hijaukanlah lampu2 traffic light, kau selamatkanlah anak aku ya Allah"

seperti tidak dijangka oleh insan hina seperti ku, semuaaaaaaaaaaaaaa traffic light dari masjid tanah ke sekolah along hijauuuuu okeh. aku rasa ada dekat 5. memang ada rintangan seperti lori lembab, kereta belakang tak menyempat, bukan takde. lalu pulak area mitc yg traffic light berenti kemain lama.

tapi aku mcm dah takde sape nak harap kena doa ajelah.

aku sampai sekolah along tepat pukul 1 tghr. dia keluar 1.05.

kdg2 rasa nak nangis tuhan masih sygkan kita walopun diri ntah hapa2..

jadi, berdoalah kalau pun harapan itu macam dah tiada. apetah lagi harapan ada, doa + usaha.

p/s: eh korang paham tak apa aku nak citer ni.. hihi.. bye

2 comments:

  1. aku suka entry ni Ana. Aku terasa ada ibu-ibu yg sama macam aku. kdg jadi naga, kdg jadi angel. hihihihi.. lebiu!!!

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..