January 5, 2012

too mature to handle..

assalamualaikum..

kepala dah berpinar2 mengadap bende yg sama dr pagi tadi...

rata2 org citer pasal anak masuk sekolah. excited weih anak masuk sekolah. macam tgk diri ko sendiri masuk sekolah balik. tapi ia tak mcm yg aku expect, actually tak tau aku xpect kebende, tapi my along nampak so berdikari..

semalam antar dia mmg ibu bapa kind of dihalau dlm bahasa lembut supaya tggu di kantin. kitorg pi sarapan dulu kat kedai 3 beranak, lepas tu antar adik kat umah ibu ya dia, pas tu papa drop aku kat sekolah dok lah situ aku melangut sampai waktu rehat.. papa pi bank etc.

rehat along exited banyak makanan jual. abg aku cikgu sekolah rendah dah pesan awal2 ni kalau boleh jgn bagi bekal supaya dia pandai beli makanan. ya sebagai menyambut saranan itu, aku si ibu pemalas dgn gigih tidak membekalkan hehe. tp pagi buat sarapan wei, dia mintak sosej goreng. pagi tadi telur separuh masak 2 bijik lagi. ya mmg sosej direbus lebih baik dan telur separuh masak juga x brape baik, tapi ala sekali sekala bagi memberi mood baik kpd anak apale salahnya. later2 we cook healthy food maa..

sekolah along ni kalau dikira hanyalah 200 meter dari pintu rumah aku ke kelas dia tu. tapi biasalah kami sampai jam 7:29 pagi. cikgu disiplin mula beri syarahan umum agar dtg awal kah3x..

yg melambatkan perjalanan semestinya si adik tembam yg tukar baju 2 kali, confuse sama ada perlu mandi atau tak, nak bawak susu atau tak, padehal kita 3 org dah tercegat dah siap nak pi sekolah dah ni..

disambung pula dengan tangisan marhein adik tatkala meninggalkan abg di sekolah. seumpama abg nak berlepas ke amsterdam.. laa ni isu nor amalina aku rasa tak baiklah wei nak mengeji org sebegitu rupa. ada pulak hari ni yang mengeji budak mrsm kat facebook? apalah pemikiran mcm tu. bese yg mengeji tu yg tak masuk mrsm dan tak pegi oversea. tapi taklah semua. aku budak mrsm ok apa. jgn salahkan sekolah. kalau diri sendiri x betul.. maleh aku nak lyn kes2 gini..

ok sambung, sekali pagi tadi tgh aku bersiap along tanya:

"mama kerja ke hari ini"

aku jawab aah tapi kejap je rehat krg mama jenguk.

hati mcm kesian pulak lah anakku perlukan daku mak ko pulak bizi itu ini mcm2 hal..

sekali dak papa cakap:

"along kata dia nak sorang2 je hari ni"

heheh.. along.. baru aku tersedar dari kecik lagi dia dah biasa berdikari..

tapi rehat aku si kepoh tetap hadir ngan papa di kejauhan, tgk dia beli kerpok lekor, buah, air lepak ngan kwn2 dia. dia babai2 je dr jauh.

lepas bellring (rindu word bering neh) follow jauh2 dia masuk kelas. pesan balik krg nak tggu mana terus kitorg balik.

sekali ada org panggil dari belakang, bila toleh:

along cakap "bye mama, selamat jalan"..

oohh.. along so big oredi maaaa...

gud luck along. i luv u okeh

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..