December 9, 2011

the check list

assalamualaikum..

skrg mcm takder apa nak cerita kan..

balik2 bende yg sama..

dah lamaaaaa sgt tak cuba masak resipi yg bertimbun2 kat rumah tu..

gaya mengoyak resipi di majalah n sokkabar kemain, masaknya tidakkkk..

ada beberapa bende yg ditumpukan sekarang antaranya anak aku kan dah nak sekolah..

takdelah stress sgt sebab barang2 sekolah dia dah dibeli bulan sebelas ari tu..

anak aku kan comel spt bapanya. beli awal boleh alter dgn aman tenteram.. aku pulak jgn kau harap nak bersesak2 dgn kelorga time y.e.s bagai. krg tensen ada yg aku beli baju aku sendirik..

tggal stationary dia pun aku beli in bulk je senang. beli kat kedai yg jual secara borong. murah..

sebab ramai org nasihat beli sekali byk supaya x pening..

aku mana le ada masa nak 2-3 ari sekali nak pi kedai beli pemadam lah, pembarislah..

ni tadi beli pemadam angry bird sekali 48 keping RM3-90 murah takkk??*gaya eric leong*

gigih tau tghr jumaat yg gersang pegi kedai buku. dekat je dgn ofis aku tp dasar puteri lilin haruslah drive.. nak cari parking je 15 minit.. padan muka kau..

itu ari beli pencil case sekali 5. yelah krg nak sekolah pagi 1, sek agama 1, dah tu kebarangkalian hilang seminggu sekali tu memang tinggi..

tak dilupa dak adik heboh abg beli brg sekolah, dia punnnn nak beg hello kittylah, pencil case aje 2, satu princess, satu dora d explorer.. buku kaler je 5 aku rasa. kaler pensel princess lagi. buku iqraq pun ada dia kata dia punya sbb warna pink. betullah kak debab sorg tu suke enterprem..

pembaris beli 5 ingat nak beli seikat ada dekat 30 agaknya byk sgt pulak.. dah le dak papa confuse kenapa kena beli kasut 2 seluar 5 semua? hallo, wajah mulus inilah yg akan mendobi pakaian itu ye. jd biar beli lebih, asalkan bibir di wajah mulus ini akan diam tidak membebel.. saje guna mulus, perasan nak mamp..

kaler pensel nanti beli sedozen ada dekat rm50 kot. x cukup duit pulak tadi..

nampak sgt aku ni malas nak menyesakkan n menyeksakan kepala kan.. mmg aku sgtttt mcm tu...

beli2 ni kena carik tempat nak sorok pulak..

selalu sgt jumpa saki-baki pemadam digergaji dgn pembaris kat rumah aku tu..

pencil case 13x beli hilang sebab dah diperukkan dlm tong mainan..

ada apa2 lagi ke nak beli??

cuti sekolah ni dia masuk kelas revision subject darjah 1. lega sket..

kalo tak dr bulan 11 tu aku jd cekgu malam2 revise balik subject maths expecially..

bebudak ni kan lupe kalau lama x tgk buku..

la ni ada cikgu da ajar bagusss..

aku mmg dah lama collect buku2 latihan derjah 1 utk latihan along..

asal pi shopping akan sggah lama di popular etc utk beli buku2 nih..

apa aku sorg ke paranoia mcm ni hahahaha..

aku kena setelkan hal2 sekolah ni awal sbb rumah aku sdg berdebu2 kotaraya skrg nih..

bile dah setel nih lega sket ati..

arap2 sume oklah ye..

besok akan pi puchong jumpe mongun, my lifelong fren..

sukeeeee....

bye...

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..