December 8, 2011

blogging blues

assalamualaikum..

dah lama betul blogging.. dekat 2 tahun dah..

sa far sepanjang menceburkan diri dalam arena pembloggingan ini, ada kisah suka, duka, menyesal kenapa terfeeling lelebih dlm blog.. ada tu, mesti ada. tp aku rasa tu normal..

tp selama ini aku memang menahan diri dari membuat mana2 org terasa dgn apa yg aku tulis.. atau komen..

yelah org tgk or baca tgk apehal aku ni suka kutuk org etc dlm blog.. jiran, si itu dan ini..

aku mengaku aku ni jahat.. dunia aku ni pun revolve dlm beberapa kerat org dlm hidup aku ni je.. tak kenal ramai org, kawan..

aku mmg ada masa x puas hati dgn org, geram tapiiiii aku tulis dlm blog saje.. itupun bila org tu mmg x baca blog aku or bff aku kitorg mmg bergurau kasar so dah terbiasa..

so far aku mmg tak pernah kot merujuk masaelah rumahtangga/ family ke dlm blog..

kalau org lain nak tulis itu hak dia. dia mesti ada reason atas apa dia tulis..

tp aku percaya kebanyakan reason kita blogging ni adalah utk melepaskan apa yg kita tak terlepas cakap in real life..

mcm jiran kau buat hal, gila kau nak pegi maki jiran gitu2 jer.. the best thing i ll do is FORGIVE N FORGET.. islam pun menuntut kita menghormati jiran..

so far dlm beberapa lama aku blogging nih, ada beberapa blog yg aku mmg tggu update dia sebab penulisan yg comel, jujur dan mencuit hati.

n aku jrg sgt bloghopping/blogwalking etc sebab takde masa. sorry n tq pada korg yg blogwalking ye. really appreciate it. aku memang akan jejak balik bile free tp masalahnye x listed dlm bloglist bile follow.. sebab aku penah tukar gambar profile jadik cameron diaz, semua blog yg aku follow lepas tu dah x dilistkan dlm bloglist aku.

ye cameron diaz maybe membenci sebab itulah jadinya..

so kalau ada masa aku pi blog MK, klik baca blog peej burhan n google lg utk irenenadia n yuyu zulaikha.. sbb sokmo lupe nak record nama blog2 best nih..

dan aku xdelah meninggalkan komen2 yg meninggalkan kesan pd blogger lain..

sebab falsafah aku, blog dia, sukahati dia, kita hormati cerita dia..

actually ada beberapa cerita yg aku refrain myself utk tulis sebab maybe akan melukakan hati org lain.

mcm recently aku jumpa blog CPM honey Nurhaliza sgt comel dia ni pandai mekap, jual produk dan dia mempromosikan penyusuan susu ibu dgn cara yg aku jrg jumpa drpd tempat lain.. mcm penuh berhemah tp dlm masa yg sama sgt tekad dan tawakkal. aku sgt2 menghormati blogger mcm ni..

so thank u good blogs for my reading time..

sekian terima kasih..

1 comment:

  1. termasukalah blog aku yg dh takda dlm bloglist ko..hehe..

    tp xpelah..blog aku pon bukan best haha

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..