October 18, 2011

a princess story

assalamualaikum..

takdelah princess sgt..

cuma lately alatan di bawah ni mmg dah jadi part of our living room. brape kali sorong masuk bilik dikuarkan balik.

dia mcm berjangkit, sepupu lain beli dapur, maka yg lain berkehendakkan yg sama..

periuk tu atuk belikan di ikea, ada full set dgn senduk bagai. miniature je tp boleh pakai kat dapur betul. nasib ko lah cu atuk rajin belikan cucu. cucu pulak dr 3 family, beli 3 set..

lalu malam2 abg dan adik kelentang kelentung amik order "nak makan apa cik?".akulah jadi cik tu, sekali sekala jadi cik..

the best part to have a daughter is bile dia main masak2 and belikan baju princess dia..



tp aku biasalah lupe pakaikan stokin, spender anak. getah rambut 59 kali hilang. astaga..

my princess adalah tukar baju sehari dekat 10x.. berbeza ngan anak lelaki buleh le melengas dgn baju tu sampai ptg..

but yang ni oh no, basah sikit, tukar, kenkdg disiramnya baju sniri ngan air paip dgn harapan boleh mandi riang ria kat luar sambil aku angkat baju..

kalau pakai baju baru akan terkekeh2 ketawa sebab gembira dan tersengih2 non stop. cat walk satu rumah lagi. ok ni memang perangai aku.. mmg kuah tumpah ke roti canai..

jgn dimintaknya handbag taun depan sudah..

princess princess..

4 comments:

  1. aku ada tgk gak set dapur mainan ni kat ikea tp mahal..malas aku nk belilah..tp anak aku pon mmg suka main take order tu..smpi malas aku nk layan

    ReplyDelete
  2. rina set dapur pink tu bukan ikea..set periuk stainless steel tu je. ada senduk, pemukul telur bagai..biasa dorg ni suke take order hehe

    ReplyDelete
  3. "the best part to have a daughter is bile dia main masak2 and belikan baju princess dia"

    aku setuju...tapi aku takde girl. so the best part tak ade daughter is boleh beli baju princess utk diri sendiri. ehehe..(memujuk hati sbnr nye..hihi)

    apa-apa pun Icha mmg comel to the max..aku geram rambut dia.

    ReplyDelete
  4. atan: hehe betul tu ko sorg girl di rumah tu so sgt princess okeh..aku dah biasa jugak anak main tembak2, gusti2 bagai so anak lelaki pun best, takde apa bezanya.bg aku anak lelaki mcm penjaga kita betol tak...

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..