July 11, 2011

the reunion blues

salam..

still tak berapa sihat. batuk sana sini.

last weekend ada 2 reunion. satu utk kolej rahim kajai-ukm. satu lagi utk-mrsm muar. dalam setahun aku rasa ada beberapa reunion yg menjemput aku. selalunya, rasa sedih gak bile ada loyal2 friend yg keep sms-ing tanya eh kenapa tak datang etc-etc.

pas tu last friday aku jumpa kwn masa kat sgb, sekolah kat masjid tanah. dia carik aku kat fb, jumpa. bile dia tau aku keje apa, terus ajak aku diskusi utk legal2 opinion yg dia nak. aku mmg tak tau dia kerja apa. bila tanya dia kata jual burger. aku mmg tak kesah ko kerja apa, janji ko kwn aku. tau dia tipu, tapi being the always shy-to-ask diana ali, aku mmg tak suke tanya ko keje apa, berapa gaji bini kau. itu mmg bukan aku..

aku mmg terima org seadanya..

thank god dia ingat kat aku, dia nak construct rumah harga juta2 rupanya, suruh aku handle. meskipun jauh di sudut hati wah kaya betul buat rumah mahal2, tapi aku suka kwn2 aku gembira dan berjaya dan tak pernah lupa kat aku. itu penting kah3x..

budak ni memang lelaki tapi confirm bukan stok boipren lama wei. cuma baik dalam kelas, geng gaduh2, baik. gaduh2 baik. bile lepak ari tu dia tanya nape tak join batch punye reunion. aku kata itu bukan type aku jumpa kejap2 ramai2 muka tak kenal pastu balik. dtg jauh2. dia kata aku berkira. aku cakap aku pernah pergi kuantan sampai penang bercuti utk gathering. aku tak kesah nak kumpul duit kalau percutian itu betul2 bermakna. plus anak2 aku mmg stok aktif lari sana- sini menari bagai, kejap menangis terlolong. aku selalu make sure crowd yg aku jumpa ni fahamlah keadaan tu. krg ada yg 'kenapa anak kau memekak ni, or lasaknye anak kau ni'. itu mmg pedih telinga.

kawan aku cakap itu sume alasan.

dia balik dengan bagi aku satu box tudung fareeda. malam tu aku bukak tgk ada dekat 7 helai tudung fareeda dikasinya. mcm2 pesen. aku sms tanya nape kasi byk gini. dah le tudung tu mahal. dia kata bini dia kasi sebab aku byk tlg dia amend letter offer bank kasi dia tak kena kencing dgn bank byr utk extra charges.bagus pulak tak kedekut selalu org kaya kedekut kah3x..

hari ni sedih pulak tgk fb bile tgk gambar kat muar dulu. tgk gambar budak2 yg attend takdelah sedih sgt. sedih bile tgk laluan depan library, rumah warden tempat beli mee siput, mintak sign nak outing, laluan nak pi prep class. aku bajet krg ada yg upload gambar dalam dorm atf ku cinta memang aku nangis..

peh tu baca pulak komen pasal reunion kolej kat ukm. rindu wei dekat cafe, blok flatlet (flat vip senior).

rindu pulak kat masa lampau..

the good old days..

thank god budak2 ni masih jemput aku pi reunion depa. maknanya dorg still ingat kat akulah..

so soalannya: adakah reunion penting. discuss. (tetiba buat soalan exam kah3x)

see ya again. bye2x reunion. mak aku tak sihat last weekend. mak lebih penting dr reunion

2 comments:

  1. ramai x budak kelas kita yg p reunion?

    ReplyDelete
  2. as-salam..diana,

    aku perlukan pandangan kau sbg seorang peguam tentang entri aku yang ini

    Macam Ni Rupanya Rasa Blog Kena Copy!

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..