July 26, 2011

dugaan oh dugaan

salam hai..

dugaan betul..

ada 1 bende ni aku nak buat cepat2, tapi ada orang pulak boleh hilangkan benda yang paling penting.

aku paham semua org buat silap tapi alasan bende tu hilang adalah org yang sepatutnya simpan/pegang bende tu (despatch boy) buleh pulak pass to anor boy, dengan alasan nak jimat kos.

memang menyirap bandung lah kawe..

kalau dia yang hilangkan ok jugak.. dah nasib.. ini apesal ko pegi pass dekat org lain dekat badminton court sampai geran, cukai tanah dan ctc geran probate itu tertinggal kat situ???????? tertinggal takpe, ini hilang terus. bahaya wei krg ada penipuan pi jual tanah org cemana?

hawau betul..

ini soal amanah ni bukan main2.. amanah dipikul sehingga ke akhir hayat. aku x tahu in detail, tapi rasanya org yg menjaga amanah ni besar balasannya dr Allah swt.

dalam hidup kita kita akan memikul amanah2 yang tak kita sedari. kdg2 kita dah diamanahkan untuk sesuatu tugas tu mcm anak-anak, keluarga, org2 sekeliling kita, kerja. kadang2 kita tanya kenapa aku?

aku percaya ada hikmah atas semua ni.

nak marah2 pun tak guna tak boleh selesaikan masalah..

so tarik nafassssssss.. and try to solve this problem..

tuhan takkan duga kita kalau kita tak terdaya menghadapinya..

bye

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..