June 13, 2011

bye makassar, hi office..


salam hai,

lamo eh eden tidak mengupload di sinih.. tp mmg waktu kerje je ada masa membebel bile otak kurang kefokusan terhadap tulisan di depan. aku mmg tahap konsentrasi pendek. lantas jgn sesekali ko salahkan along bile konsentrasi beliau pendek jua time study.. hehe..

saya baru balik bercuti di makassar, sulawesi selatan. tp sebelum pergi sumpah tak tau where the hell is tempat ni. sebab pergi dgn famili in law so half the excitement lah pi merambu ngan bff. sampai hari sebelum pegi mcm2 masalah timbul. yg tak pernah2 timbul pun timbul. pas tu mmg mcm2 hal dgn client lorat nak 13x amend doct. hoi tak paham ke aku nak cuti dah.. siapp tak pernah dibuat dek aku masa bercuti tgh2 malam buta kat hotel dok buat kerja office..

sumpah tak pernah bekerja time bercuti.. kalau si normah bff aku ye lah time cuti siap kalau boleh bwk office sekali wakakak..

tp aku selalu percaya, semua tu akan berakhir bile aku naik flight ke makassar nih..

setahun sekali aku cuba jadik, menantu, adik ipar, kak ipar, biras, mak ngah yg baik bile bercuti dgn dorg nih. kdg2 kita perlu bercuti bersama utk kenal in and out family kita nih..

so aku terbang ke sana, dgn google sekali je psl makasssar, dan biras aku cakap kata sana ada mcm universal studio tuh. takpelah aku pergi janji aku bye-bye sume sume di malaysia nih.

so bercuti ke sana mmg seronok, ditolak dgn dak adik demam rindu gile kat babysitter dia, dan aku kena sengkang mata dgn batang mancis malam2 buat kerja, yg lain2 adalah fun dan membuatkan aku rehat sket..

makasar is famous dgn transstudio makassar, the world 3rd largest indoor theme park after los angeles dengan seoul punya theme park.. aku lupe sebenarnya apa tourist guide cakap tu, tp mmg third largest in the world.. and terbesar di asia tenggara..

datuk najib baru jer melawat tempat ni beberapa hari sebelum tu, sebab nenek2 moyang2 beliau dari makassar ye harap maklum. and datuk2 dari malaysia dan investor juga baru melawat transstudio utk bina satu studio di malaysia. hopefully di melaka. awww..

aku sebagai si jakun memula tak heran apa ke bendelah tempat bebudak ni sebuk nak pi jauh2, pi genting kan dekat..

tp bile sampai, iye aku si jakun memang speechless, maklumlah jrg melancung kah3x, the theme park was awesome.. mcm eh-eh mcm kat hollywood kah, or mcm kat wonderland si alice..

for real photos and travelling tips to makassar, nanti later aku hupdate k..

gambar aku amik sambil dokong anak mmg tak awesome langsung..

papai..

makassar i miss u sebab kat sana i tak yah masak, kemas rumah, pi office huwaaaaa

2 comments:

  1. laila the cute mak buyong13/6/11 12:52 PM

    wahhhhh seronotnyer pi cuti oberseaaaa.....ade eh tempat gitu kat makassar...aku ingat sana lebih kughang cam lombok je...mahapkan ler aku, geografi topografi memang fail time skolah dulu..wakakakakakaka
    cecepat hapdate gambo percutian tu..nak komen gambor dak adik and dak aiman yang kiut miut...
    selamat berhari isnin dari aku yang kesepian di opis ni (abang amin mc , sakit telinga - punca: same cam kau, suke korek telinga everidei..aku citer pasal xperience ko and ape dr ko cakap, dia tak nak dengor, lastly admit gak ape aku cakap betol ...wachaaaaaa sekali)

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..