March 23, 2011

cerita popiah ayam sayur & the lost


salam hai..

aku rasa hari2 yg berlalu mmg semakin panjang dan membosankan..

sebenarnya gambar popiah ni malas nak tepek sebab tak cantik..

iyelah selalu mmg tak cantik tp ini xtra vaganza..

tadi tengahari aku terpikir aku rasa bosan blogging ni sebab aku takder citer masak2 kot..

yelah selalu itu yg buat aku happy..

iyelah takkan 300x pulak nak tepek masak soto, kuetiow/bihun/mi kantonis kau tu..

so aku letak gambar tu sebab first time buat popiah. kuah cicah malas pulak nak buat aku cecah sambal sardin. biasalah ptg sabtu kena ada makanan soul, so last week inilah keroje aku..

gaya perletakan sambal sardin tu konon ala2 hiasan top chef lah.. tangisi skill sendiri tatkala tonton junior masterchef..

buat byk jugak tp 3 beranak yg bermusafir tu pulak lambat balik, lalu makan sikit malamnya dan panaskan dgn micro besoknya ngapppp semula.. ok jer..

takde resipi sebab malas nak tulis..

pas tu one of my bff ada kat mekah sekarang ni..

rasa sayu pulak sebab gembira sgt dia ada di sana siap dia sms kata dah sampai di masjid nabi. masa taip sms pada dia airmata pun bergenang sebab itu adalah tempat yg paling aku nak pergi di dunia ini. lalu mintak dia doakan agar aku sekeluarga dapat ke sana segera, terus dia doakan di depan masjid nabi di madinah itu..

amiiiiiiinnnnn, moga dibukakan pintu rezeki supaya aku sekeluarga dpt ke sana..

tak boleh lah, kalau tgk gambar kaabah pun dah sayu sgt.. bilalah nak sampai ke sana..

my bff cakap bila tgk masjid nabi tu dari jauh lagi air mata dah meleleh2..

and anor story, semalam sampai ofis, ada huge box on my table..


present dr anor bff @ kawan seopis lama. ada tlg dia with her housing loan, so dia bagi hadiah ni. tak pernah mintak pun. kesian pulak org baru beli rumah mesti byk nak pakai duit..

dia pun dah berpindah dr melaka. so far i mmg takde kawan baik dah di melaka..

that s so sad..

siap bagi glass bowl with rack dengan 3 jenis gula2. dia cakap itu kira kenangan kawan dengan dia kerja dgn si bos sewel ada masam, manis, pahit kenangan..

aku nangis di dalam hati..

so i lost anor best friends.. physically away from me..

but stay close in our hearts..

for sure..

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..