January 5, 2011

happy sausage roll & crazy thoughts



salam. hai. saya gembira gembira. sebab kawan saya nak bukak balik butik baju dia. best hoi ada kawan ada butik online ni. ada jugak aku buat perangai mintak pelempang tetiba nak tukar baju yg dah direserve, sabar je dia melayan kah3x. mano kau nak carik kawan gitu. ye beliau adalah MK dr blog to cook or babble with her sweet online boutique Manis Desa. sweet eh ada kawan dr zaman kekanak riang, pas tu sesama meniaga jadi model2 gitu. dengan kakak MK yg va-va-voom macam MK jugak, comel sungguh blog itu..

(atan, ko baca tak atas tu. sila bagi diskaun 50% utk tempahan custom made aku yg pertama nanti. kah3x)

berbalik kepada tajuk asal. sebenarnya resipi sausage roll ni tak lengkap. tgk blog kak nur my lil kitchen siap ada serbuk roti bagai. nama sebenarnya pun risolle gitu.

tapi senang je.

Bahan2:
sosej direbus
roti secukupnya
telur dua biji-dikocak

Cara2:
Roti tu sila gelek dgn penggelek doh. ini utk kasi nipis saje. jgn risau sesape takde penggelek doh cam aku amik je lesung batu tumbuk tu dan leperkan roti tu. gaya kekreatifan kalau masuk master chef si gordon pasti terpegun.

Masukkan sosej. Gulung. dan lekatkan hujung dia dengan sedikit telur tadi.

Celup dalam telur dan goreng.

Kalau ada serbuk roti celup dulu dengan serbuk roti baru goreng.

Ngapppppp time....

(boleh divariasikan dengan letak lebihan sambal sardin, or sambal ikan bilis ke. suka hati kau lah. kan nama nya happy sausage roll, so mesti terbit rasa happy tau)

lagi satu.. takde kaitan.. semalam my friend denny complaint kata kenapa i linkkan blog wanita cun jer kat blog i. kira dia kecik hatilah bila i ada buat satu post pasal blog wanita comel ari tu. eh denny, semua nak jeles tau. bile buat sajak utk mongun dia jeles. dan 1001 macam komplen lagi..

denny, semua yang aku linkkan di blog aku adalah cun ye. kecuali ise dia jantan takkan lah cun pulak.. macam MK mmg cun, denny lagi le cun hensem gitu, zaira cun, zila kawan aku mmg model, mongun my sweetest friend..

so i mintak maaflah kalau ada entri aku yg buat korang terasa or what..

aku ni mulut kenkadang mmg macam hawau sikit.. ke selalu?? tapi takde niat pongggg..

bila aku tanya den kenapa boleh bangkitkan isu tersebut?

dia cakap, "saje nak cari pasal dgn kau"

hawau betul. cemana le aku tak gila ada kawan macam denny ni huahuahua..

bye korang..

2 comments:

  1. hihihi discount 50%? saye pun kena byr full okes..CET (chief executive tailor, haha) kami sgt straight!!

    anyway, nanti aku recommend something good for u okes!!

    ReplyDelete
  2. atan..hahaha gurau2 je maa..

    eh don t forget baju kaler itam putih okes.. kalau ada lah.. hehe

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..