December 16, 2010

pedas wet world..n the road to Rantau

salam..

entri tertangguh..

last sunday saya dan family saya pi wet world pi wet world pedas.. kalau org negori ckp.. podehhhh ye bukan pedas..

memori pasal podeh ni dulu masa i belajar kat ukm, selalu naik bas MARA LINER lalu sini sbb nak turun kat komuter seremban. ini satu2 bas yg direct to seremban dr masjid tanah. kalo tak i kene transit di alor gajah or melaka town before sampai seremban. so bertitik tolak dari perasaan malas yg menebal i sanggup naik bas lalu podeh ni eventhough takde aircond bas dia, pas tu lalu jalan kampung semua. rilek aje dengar makcik2 naik bas speaking neghoghi ni haa. lagi satu tambang murah rm3.60 je rasanya dr masjid tanah to seremban.. pehhh dulu sggup jimat cermat cuba skrg ko naik bas pi keja bukankah buleh 'sep duit' diana ooiii.. what to do, umur dah meningkat, so i kene lah drive je bukanke lebih senang..*tetiba mengalah pd peningkatan usia*



so inilah rupa aku yg terbaru. si debab rabun. i mmg rabun tp tak boleh pakai lense sbb mata sensitive. pakai spek tak suka pulak.. eh lorat betul.. so kalau travel jauh sket i msti pakai spek tambah pulak musim hujan kena lah memantau jalanraya.. di belakang ialah kelihatan kak sarah @ juri Master Chef.

so perjalanan pagi tu dimulakan dgn aktiviti 'mengeteh' di warung terpemes di masjid tanah iaitu 'kedai gunting'. bukan pemasaknya 'edward the scissorshands' ye bukan cuma dia serve roti canai dgn kuah kari boleh letak perut rebus yg digunting kecil2, or paru ke. mmg sedap. i turut melantak asam pedas pari. astaga dak gemuks.. dak gemuks.. i likee jln2 cari makan dgn famili i nih. we all suka try makan2 kat luar..



so inilah dia wet world podeh itu ye.. murah je masuk adult RM12, kekanak RM6, warga emas mcm juri Master chef RM 6 saje ye.. walo ada title juri harusss kau mintak diskaun..



ni muka aku seperti makcik2 ye. lupa pulak bawak inner @ serkup sendiri maka pinjam kak sarah punye serkup. aku dgn my bro, my sis in law, my niece n my dotter.

dan gambar-gambar selanjutnya..



my dotter n mak lang.. muka tertekan tak puas mandi

my bro n my sis with kids







pertandingan punggung termantap.. mizi menang confirm.. (*mizi sama umur dgn along i.. sahabat karib*)



my beloved along.. anak my bro..

my kids..





makanan disediakan oleh juri Master Chef iaitu nasi lemak terhebat sambal podehhh gilo.. kena makan kat parking tak boleh bwk makanan masuk ye harap maklum..




ayam goreng disediakan oleh dak diana n dak wati.. (*perlu ke dihebahkan fakta ni*)

sotong goreng tepung oleh dak ida.. (*kalau ini takpe jugak*)

sosej etc dr dak maya..

wet world ni ada kolam air panas tu i sukaaaaa.. ada 1 panas suam, satu lagi boleh rebus telur ye kepanasannya harap maklum.. (*balik.. balik "harap maklum"*)

masa o d way balik tetiba i buat ayat kat dak papa cakap "eh agak2 nya tempat ni dekat tak dgn kampung my fren, kg xoxoxo"? (nama kg dirahsiakan utk keselamatan) i walopun geografi dpt A, tp bodoh bab2 tempat di luar Melaka. tetiba nampak roundabout ke Rantau, i terus cakap, "eh mama ingat dah, rumah kwn mama tu dekat kg xoxoxo, rantau"..

eh atan.. i really miss u dowh..

sorry tak dtg kenduri bro kau aku betul2 ada hal kat masjid tanah masa tu..

i passed the roundabout, with one road to Rantau, to my best pal MK's hometown dengan rindu menebal di dada. menangis di dlm hati.. *tetiba*

eventhough dia maybe takdo di kg maso tu takpolah, lalu di roundabout yg menuju ke rantau yg membahagiakan dio pun dah cukup menggembirokan..

papaiii girls..

2 comments:

  1. hahah...bahagia sungguh aku ana sebab ko ada nawaitu nak singgah. akhirnya ko berjaya jumpa roundabout ke kg aku...

    hihih...ikut jln yg ditunjuk dr round about tu 10 minit sampailah ke kg aku (aku takde pong kt kampung).

    takpe one fine day kita berjumpa juer nanti. mungkin lidahku akan kelu dari berkata2. sbb tak tau nak cerita apa lagi.

    ReplyDelete
  2. tan ko kan tau aku mmg hafal nama kg kau. so gembira mcm nampak signboard ke disneyland hong kong gamaknye bile nampak tulih rantau tu..

    insyaallah jumpa nanti

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..