December 6, 2010

inas in wonderland.. a dream party



salam. hai semua. i pasan skrg macam kerap merepek tah hapa2. ditambah dgn emosi sedih semua. so sempena taun baru ni i tak nak dah sedih2. life must go on. blog ini mestilah 80% happy taun depan..

so i nak story pasal besdei party anak my fren ni nama anak dia inas tihani. shud say the pretty inas tihani. mak dia adalah mmg salah satu kawan i yg kretip di mana buleh mengorganizekan parti yg bertema pd setiap besdei dia. mmg kagum sebab boleh pikir begitu detail sekali macam pakaian birthday girl adalah betul2 seperti alice in wonderland.. siap sewa wig oren dan topi magician tp most of the pic i gagal snap sbb sibuk bergosip dgn abun.. hehe abun u r always the kambing hitam comel okey...

norm, u r a good mum. a loving one. n inas is so lucky to have u as her mum. always remember that.

so i maleh nak merepek pjg2.. bagi ulasan jer..

konsep party: inas in wonderland. poster tu tak tahan siap ada tulis 'a film by tim burton'. siap ada tag nama for kids lagi ntah aku snap ke tak gambar2 dia. sila kagum ye walopun buat di restoran tp 80% hiasan dibuat sendiri. i pun ada tlg2 tu. hahahahaaa...

venue: intai2 restaurant, ampang. memang sesuai utk parti kanak2 nih.

n the rest tengok gambar eh.. aku malas nak tulis skrg..



















after all, parti itu best. siap ada magician bagai. budak2 membontoti magician itu. dan ada live band nyanyi lagu. walau bukan lagu alice in wonderland tp ok lah..

along gembira. dak adik jua gembira tp beliau tak dapat dilepaskan sebab ada kolam di situ..

nanti lah i tulih detail gambar later. inilah kelemahan aku yakni nak mengimbas gambar pas tu edit ayat. kalau bagi fail depan mata takpe. but i mmg pemaleh nak checking docts kat pc nih.. yelah yg keluar kat bhgn editing ni adalah tulisan sanskrit gambar. dah tu aku ni dibayar gaji bukanlah sebagai blogger, tp lawyer. sedar diri jugak rupanya selama ni mengulau memblog waktu keje. jgn silap paham ye. keje2 atas meja sudah clean sbb saya kerja waktu lunch jugak hehe.. so kalau blogging samada sudah super tertekan or kerja dah siap. bos tak kisah kot drpd i pi shopping guna duit company baik i dok blogging senyap2 ni haa.. gilo punyo teori
wakaka...

i pon first time lah attend parti anak org berada gini.. wakaka betullah norm jgn malu2. norm tak mengaku dia kaya apa le nak malu dah tuhan bagi mengaku jgn tak mengaku..

i suka tgk susunan makanan dia konon nak tiru kalau buat parti kat rumah.. kakaka nangesssss..

siap belajar hiasan belon macamana kalau tak selama ni ikat dan gantung saje kat atas.. nangessss..

partinye grand but so cozylah.. worth the time, effort n money i guess..

so inas rasanya happy sgt dgn parti dia..

tq normah for inviting. anak2 semua seronok habis. dua2 masuk keta pengsan sampai melaka..

besok sambung upload gambo. malas kemain lembap pulak pc nih mengupload. tlg jgn ajar upload guna picasa ke i ll cry nanti sebb tak reti..

bye..

2 comments:

  1. mama, tq so much cos dpt menolong aku yg mmg terkenal senget, aku idea jer konon melimpah ruah but bab execution sokmo fail-ko tau benda yg aku buat "eat me" "drink me" suma lupa nak dipasang n macam2 lagi la yg aku lupa and missed. mcm biasa aku kan misforgetfull and miss misplace-ha3x

    aku seronok tgk suma budak2 and mak and bapak budak heppy-ko tau la ni la time tuk we all berkumpul suma-my vent of the year-almaklum aku kan x berumah-nak menjemput dtg umah segan, nak memasak takut x menjadik-hu3x-enjoy

    ReplyDelete
  2. saki hatiku13/1/11 4:34 PM

    owww suke eh!!!!! kite nie dok bwat keje umah jerr bile fatin x dekk mak udek (udang) berlagak terkenl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kite x ponah pung gi beday inas, mase tu janji dah seblum beday inas nak ajak gi beday gak, mungkir janji tipu. mak udek tipu x nak wat beday inas,, padahal nak wat n den x mau ajak kite.. penipu besar.

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..