December 29, 2010

balun jgn tak balun

salam..

haha.. actually i rindu nak tulis2 ni. tp takde idea sebab sedang melalui fasa hidup yg dorman sekarang. takde apa yg best cuma last wik tetiba pi IKEA tanpa diplan2. i ni jenih yg penuh perancangan ye harap maklum. mcm nak pi jalan jauh sket mesti plan sbb kalau nak pegi i mesti ready mental dan fizikal. bahaha.. gaya mcm nak mendaki gunung..

tapi sebab anak2 i dah besar sikit, dan si debab kecik tu pun kalau duk rumah wikend hok-hek-hok-hek ajak keluar rumah, dan we all asik lalui rutin yg sama. sama ada melilau pi dataran pahlawan, jusco, mahkota parade (mydin tak nak sebut kauuu high class konon ptuihhh) dan end up makan kat tempat yg sama jugak pas tu tgh2 malam pi uptown kat mitc, or pahlawan walk. harap maklum melaka ada uptown ye. kitorg suka pi sebab my papa pi survey brg keta ada booth kat situ.

so we all pun pi IKEA. yelah.. yelah.. org KL mmg akan kata lah pi IKEA pun nak kecoh. sila bygkan saya pegi last masa mengandung lapan bulan beli katil si debab, sekrg si debab dah 1 tahun 3 bulan. so dah berapa bulan? eh kejap.. mana kalkulator ni hah korg pun kira kan dah 1 tahun 4 bulan i tak pi sana (faham tak haisshhh.. 1 tahun 3 bulan + 1 bulan lagi ngandung..)

so i enjoy pi jln2 tanpa dirancang ni. i rasa dah tibalah masanya utk i meneroka dunia ni tanpa mengikut sgt rules ni. ada masanya kita perlu gak buat benda2 dgn elemen2 terkejut ni.

so malam ni malaysia lawan indon kan. sile buat i tekejut ye. i mmg kalau dikaitkan dgn sukan mmg takde hubungan langsung. sampaikan tv rumah takde chanel sukan. tp i gembira malaysia menang lawan indon hari tu. teringat pulak zaman belajau dulu kitorg pi sokong grup bola kolej or batch ke semata2 nak gaduh jer dgn the opposing party. kumpulan penyokong diketuai oleh norzi dan ditambah dgn suara garau kak pah aka sharipah norlaila, maka kehebatan pasukan kami adalah tidak boleh dipertikaikan.. kalau kalah pun takpelah, menang sorak weih. macam abg i dak zam, kalau pasukan anak murid dia kalah, team dia bajet the other side guna bomoh. cliche betul..

so balun malaysia balun. byk sgt isu sebelum ni membabitkan 2 negara ni. dah menang itu ari pun sudah cukup bagus tu. baru dia tahu langit tinggi rendah. tapi kalau boleh menang lagi le.. melayu mmg sopan santun ye tp ada limitlah.. so kalau ada padang, rembatlah habis-habisan..

GO GO MALAYSIA.. U CAN DO IT..

1 comment:

  1. diana,aku tag ko utk benda nih..joinlah:

    http://www.100penulis.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..