October 29, 2010

MORE THAN WORDS

salam. entri last sebelum line streamyx off dan kitorg pindah ofis. mode sedih hari ni sebab nak tinggalkan ofis ni. i dah kerja sini 4 tahun lebih. ada staf sini dah 18tahun kerja sini. wuwuwu sedihlah. mmg pindah ofis baru yg lebih selesa tp biasalah i jenis yg emo so everything nak emo as usual. heh ingat lagi pindah sini i bangang giler tak pernah buat kes2 court so terkial2 nak nangis tengok file court kes pelik2 semua. awal2 kena marah dengan judge tu biasa lah. tapi ada kawan terbaik k suhaina sentiasa bersedia untuk ditanya ayat paling bodoh. sentiasa bersedia k su nih. saya doakan k su berjaya di dunia dan akhirat. bukan kerana kak su pernah tolong saya tp sebab kak su kawan saya. remember that.

so i notice dah lama tak nyanyi2 di blog ini. ada pulak follower2 yg baru mekasih follow blog inih tp actually mula2 dulu saya suka letak lirik lagu kat sini. so tatkala emo hari jumaat ini mari kita meromantiskan feeling kita dengan lirik lagu favorite saya yg meninggalkan kesan yg sgt mendalam di lubuk hati saya ecececehhh.. lubuk bagai. sekarang mana ader lubuk. sawah pun dah kurang..

lagu ni dulu masa di ukm i duduk satu bilik bersama dak shidah masa 2nd year rasanya. dak shidah ni rupanya macam nurul izzah anwar ye puan2. cun lah tp macam member i si norzie kata i cam kembar dgn shidah sebab we all sama saiz so selalu tukar2 baju. so i cun jugaklah kan..(takde kena mengena muka cun cam dia sebab dah pakai baju shidah konfem org ingat kau shidah) ekekeke suka lari topik. so bilik kitorg ada balkoni besar ye aman tenteram mengadap parking lot pelajar perempuan. dia ni pulak walau pelajar solehah rajin jugak melayan feeling so kitorg pun rajin menyanyi di balkoni antaranya lagu nilah. masa tu dia feelingkan boifren dia si aiman yg i berkenan sgt nama dia sampai lah diaplikasikan kpd anak sendiri (motif?? sebab bf dia kaya dan hensem). i masa tu takder boifren tapi suka lagu ni sebab mengambil feeling si shidah ni konon2nya..

so pas grad i always ingat shidah ni bertahun2 carik dia even di fb tapi bila jumpa di fb dia buat donno je kat i. yelah i pun kenkadang buat gitu kat kwn2 lama mungkin ini pembalasan tuhan. macam dak miah saban tahun dari pas spm antar kad raya kat kg terharu betul. tp skrg dak miah hantar kad raya kat fb jer. tak cool le miah kena pos. ehehehe demand pulak balas tak pernah. bukan tak nak layan cuma takder bender nak cakap lahhh nak call2 nih.. ampun miah. macam classmate i kat muar lagi hampess i ngan denny tak dapat attend gathering kawen kejadah semua atas faktor yg kitorg cipta sendiri.. kih3x.. faktor yg kitorg duaorg terlebih rasa dan feeling. denny kau memang gile lah.. rindu kat ko. i ngan denny ni kalau dengar suara kat phone pun bleh ketawa terkekeh2.. i tau denny buat2 tanya takder sajak untuk dia ke? one fine day denny..

panjang betul intro. so layan lagu ini heh. lagu kenangan i dgn rommate i dak shidah yg dah lupakan i.. i masih buleh bayangkan lagi keadaan masa tu waktu malam dengan bilik kitorg tepi sekali ada pokok besar kat tepi bilik dan mengadap rumah pengetua kolej, dr zulkifli hj sentri. fuhh power lagi memori rupanya tapi itu bukan isunya. isunya: shidah kenapa kau lupakan aku sahabatmu?????? (*sobbing*). ramai lagike org yg dikasihi akan melupakan kita?????

MORE THAN WORDS

saying i luv u
is not the words i want to hear from u
it s not that i want u
not to say but if u only knew
how easy it would be to show me how u feel
more than words
is all u have to do to make it real
then u wouldnt have to say
that u love me
coz i'd already know..

what would u do
if my heart was torn in two
more than words to show u feel
that ur luv for me is real

what would u say
if i took those words away
than u wouldn t makes things new
just by saying
I LUV U

more than words..

now that i ve tried to talk to you and make u understand
all u have to do is close ur eyes
and just reach out your hands and touch me
hold me close don t ever let me go
more than words is all i ever needed u to show
then u wouldn t have to say
that u luv me
coz i d already know..


p/s : i tujukan lagu ini utk mereka yg pernah, sedang, akan dan ingin terus bercinta.

so bye bye ofis. welcome new office. more ong good feng shui hopefully. i actually idak le percaya semua tu tp staff berbilang bangsa maka hambik kau feng shui cina, india pun diambil kira. kih3x..

utk shidah. semoga berbahagia selalu di sampingnya (bajet ayat jiwang dalam majalah URTV dulu2 kelolaan Huzz)

bye semua

1 comment:

  1. Slm Diana,
    Terima kasih bnyk2 atas ingatan dan the acknowledgement.... Diana, dah kawan2 mestilah tolong-menolong mana yg termampu... Insya'-Allah saya pun doakan Diana sentiasa gembira sekeluarga, kullu am wa antum bikhair...
    Apapun, korang sentiasa dlm ingatan. TC, Slm.

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..