September 23, 2010

kengkonon entri raya



(*atas adalah pose wajib setiap tahun. dgn aku yg tak reti nak behave.. hahaha..*)

haha..lama gile tak menulis kat sini. nak berkarat rasanya blog ni. takde idea.. malas as usual.. dan dalam usaha mengstabilkan idup dan kondisi di rumah lepas balik bercuti.. hehe..

malas nak citer psl raya sbb dah post gambo dlm fb. so kalau dah masuk fb malas pulak nak tulis di sini. astaga mmg pemalas tul.. hehe..

raya kali ni mmg seronok sebab:

1. dak adik dah besar- taun lepas dia baru 14 hari ok time raya

2. dapat cuti raya lama

3. no open house - fuhh ni plg lega sbb mmg letih gile kalau buat open house ni

4. buat makan2 kecik2 je utk adik-beradik dan sedara mara terdekat - selalu adik beradik dan mak tak nak susahkan saya dorg dtg rumah mengejut je. happy gile dpt masak utk famili seniri. sebab my mum selalu musykil rajinkah dak diana nak masak.. kakaka..

5. dpt raya di masjid tanah lama-lama.. makan mak i masak mmg syurga dunia lah..

pas tu dpt spend masa pi raya rumah sepupu2 dan sedara mara..mmg puas lah raya..

pas tu pi perak, bercuti dan beraya. melantak mi udang kat penang. bahagia.. *asal tang makan je mesti rasa bahagia*

pas tu balik bekerja, hmmmm.. oklah tu hehe..

bersyukur diberikan peluang utk menikmati hari raya ini bersama keluarga tercinta..

ntah tahun depan sempat ke tak agaknya..

kita mmg tak tahu bile kita nak pergi kan..

so nikmatilah hidup seadanya..

mcm my fav blogger hatim si bakal dokter cakap "kita mmg jeles tgk apa org lain ada"

pdhal apa yg tuhan bagi kat kita melimpah ruah kasih-Nya..

so semua Selamat Menyambut Hari Raya. Raya sebulan kan... jemput dtg ke rumah..

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..