July 29, 2010

the akikah n bebelan



salam 1 malaysia. ehehe.. lama betul tidak menceceh di sini. takder idea lately. dan sibuk dgn aktiviti sosial selain dr laman sosial seperti berkenduri, mghadiri kenduri, menyambut birthday papa, merewang (*bukan dlm konteks jawa*) dan juga preparation mini party birthday along n papa + anniversary kawen saya yg ke 6. ya sungguh tak disangka ya. dah 6 tahun kawen.. kalau dikira actually kenal dr tahun 1999. alhamdulillah semoga aman bahagia sentosa hendaknya..

cuba lihat kiri dan kanan kita, andaikata ada seseorang yg telah bersama kita sejak sekian lama, hargailah dia. ternyata dia dpt menghargai kesengalan kita dan perangai kita yg ntah hapa2 ni. yg bersama kita di kala susah dan senang. yg takkan pernah tinggalkan kita di kala kita susah. yg hanya nak lihat kita menangis sebagai perkara terakhir di dalam hidup dia..

ok kalau takde org di sekeliling, lihat dalam inbox mail, or inbox sms, siapa yg tak renti2 sms kita walopun kita tak balas.. hargailah mereka. tak kira mereka ibu, ayah, adik beradik, sedara mara atau pun kawan2..

akhir kata, tgklah gambar kenduri akikah dak adik.. saya mmg boring gile kalau mengupload gambar nih sebab kena tgk draft byk2 kali before publishing..







*kelihatan dak adik dan yg bersimpuh tertib adalah pak long dak adik. mulut adik penuh dikhuatiri telah menyumbat brg2 di dapur rumah mak wE. adik adalah pewaris genetik mama yg kuat eh *gigih makan..



*sanak saudara yg sebenarnya bergosip bukan mendengar marhaban.. teeheee..gurau jer



*kumpulan marhaban yg sungguh sempoi. mereka sudi membacakan surah yasin utk arwah, bernazam (serius sebelum ni pernah dengar nazam lebaran ct nurhalija jer) dan lain2 lagi program yg saya tak dpt ikuti kerna menyambut sedara mara yg hadir.. ooh tiada gunting rambut ye.. itukan adat sahaja, hanya akikah utk adik.. hanya kitorg keliling para tetamu dan selawat nabi beramai2..



*adik cepat jalan k.. nanti boleh ikut mama gi jogging?

ok bye.. gambar byk tp malas nak upload teeheee...

love your life..

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..