June 18, 2010

not-in-her-shoes


salam. rasa nak menulis pasal seorang wanita ni. sgt simpati bila tahu yg kisah fairy tale dia dah berakhir.

oklah fine dia dah diceraikan oleh husband dia. so jgnlah buat spekulasi memacam pasal dia.

i tahu semalam dari facebook baca komen member i dia cakap simpati wei bile perceraian dia terpaksa dihebahkan macam tu sekali. siap ada press conference lagi.

kalau artis di sini hmmphhhh manalah nak tahu diorg dah bercerai except a few itupun sebab dah berapa kali keluar gossip paper ahad kolum zubir dan raja tu.

kakak ofis i yang (*sgt*) gigih baca blog gosip bagi komentari kata perbincangan blog cakap dia mencuri rupanya tu yang diceraikan tuh. itu tak termasuk tuduhan2 liar yg lain tu..

i jawab apa ke hal pulak dia nak mencurik dia kan kaya raya.. (*dengan nada bengkek*)

kalau ye pun lantaklah dia. siapalah kita nak judge sape baik sape jahat.. kalau ikut law pun, "seseorang itu tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah"..

WE'RE NOT IN HER SHOES WEI..

apa yang dia lalui sumpah kita takkan tahu..

kita pun ada masa yg orang misjudged kita, mesti ada kan.. kan.. yang kita nak terangkan pun org salahkan kita..

yang penting tengok diri sendiri jgn kita pun kena tempias sama.. kita pun bukannye baik sgt. tak lawa pulak tu. dia cun gile wei anak dua tu..

kesian dia wei, cuba letakkan diri kita di tempat dia. dulu dia sape, sekarang dah boleh pi petaling street balik dah.. famili dia lagi. anak2 dia lagi..

takdelah nak menyalahkan sesape. hanya kerana title dia tu kita nak berkepoh tahap cipan.

kesian wei.

cuba ko citer pasal ISRAEL ke PALESTIN ke lebih bagus..

have mercy lah kalo pun tak nak join MERCY..

hmmpphhhh..

atau fikirkan cemana nak kurus macam cameron diaz ni.. lebih bermunafaat dr menambah dosa..




No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..