June 21, 2010

my unforgettable SUKMA memories



hai..

salam..

i tau tajuk atas tu mmg tak menarik, apetah lagi mengujakan..

i cuma nak citer pengalaman i pergi ke majlis penutup sukma ke 13 di melaka nih..

actually takde plan nak pegi tp last minute ipar duai nak pergi maka i pun teruja jua..

hasilnya..MMG TERUJA lepas jalan jauh gile sebab parking penuh.

pengunjung majlis penutup ini adalah seramai 50 ribu orang lebih ye..



dan i gembira menjadi salah seorang daripadanya..

takde seat kitorg duk kat tangga jer tp best giler..



bile ko cakap pasal melaka tak sah le takde dondang sayang kan..

dan berdondang sayanglah semua yang ada di stadium itu malam itu..





kitorg gelak bersama datuk ali rustam yg bagi ucapan.. boo-boo dan phewit-phewit jua..

ucapan paling lawak, dia kata, "melaka juara 3 hari pertama jer, hari lain KO." teeheeehee.. juara bertahan keseluruhan adalah negeri Terengganu ye. mana2 team pun kitorg bagi tepukan meriah jua. cuma kalau Melaka siap ada pasukan kompang, rebana bagai, over betullll.....

dan juga dia tambah, "pingat pertama dan terakhir temasya jua dimenangi oleh melaka.. kira hebatlah tu.."

datuk ali jugak kata "tak sah le orang melaka kalau tak puji negeri melaka".. (ini memang betul org melaka.. perasan tak tentu hala..teehehehee...)

apapun, we all have fun di sana, tanpa mengira umur, status, politik maybe..

hanya atas nama SUKAN..



yang mana nenek2 dan atuk2 jua gigih panjat stadium.. seat tepi i baby dia baru 3 bulan tu.. yolah apo ko ingat mak baby tu tak nak join ke.. nak snap gambar baby dia krg dikata over pulak. kalau diri hanis zalikha ke takpe jugak..

dan next year akan berlangsung di PAHANG..

nyanyi lagi masa tu ramai2 lagu, "dari melaka ke negri pahang"..

best..

i gembira dapat bawa anak2 ke event ni..

dan hopefully lebih byk lagi aktiviti yg kitorg pergi sama2..

supaya anak2 i bile besar boleh cerita, dulu we all pegi penutup sukma etc.. jadi memori gitu..

last pertunjukan bunga api best gile, rasa muda jua masa tu.. sampai lupa amik gambar bunga api byk2..

dan happy..





dapat pulak masa dayang nurfaizah nyanyi lagu standing in the eyes the world masa atlit2 terbaik dan juara temasya keliling stadium..



rasa cam semangat nasionalisma berkobar2 masa tu..

lepas balik pukul 11.30 malam jam teruk sampai rumah pukul 1 pagi baru sedar tak makan malam lagi teheehhh.. i pikir kalau selalu gini i mungkin dapat kuruskan badan. konon dgn semangat nasionalisma burhanuddin helmi tu (tetiba??) akan lupa makan..

i sedar yg dah terlalu lama i tenggelam dalam kesibukan diri sendiri dan tak involve dalam aktiviti sosial gini (except laman sosiallah)..

so laila, next year kat pahang wei, sila angkut ryan dan iman ke sana.. ada tgk menteri besar ko dgn tarian pekan etc. yelah lemah gemalai lah mesti dato ct nurhaliza nyanyi masa penutup tu nanti..

jgn ko nyanyi sudah..ko kan pengganti ella..

hi-hi and bye-bye..

-saya anak melaka-

No comments:

Post a Comment

masa untuk bersuka-ria..