March 3, 2010

pelupa punye pasal

ngantuk gile macam ada gam tak tahan. so blogging sat. kenapa time memblog ko seolah mendapat nescafe tarik ha..segar bugar.. haha..

isu umo tiga puluhan. sejak melepasi umo ini seringkali pelupa ok. kenkadang dr bilik beria2 pi dapur, sampai dapur terus blur nak amik apa. then akan pi ulang alik baru tingat nak amik apa. itu di rumah.

kalau di opis, bab menyain dokumen. kalu opis2 loyar buruk nih bese ada duplicate aggreement or lebih pun ada. so kalo dah sain satu original betul tu the other copies tu ko x payah le nak check kan. tp lately ni aku akan check jugak duplicate tu then terpikir 'kenapakah macam pernah dibaca fakta2 ini'. then pas tu "lah.. this is the same aggreement daa.." yo tua sgtkah aku?or byk sgt berpikir..mungkin..(macam lah ko datin rosmah mansur pikir masalah negara hari2 masuk berita tv3?) biasa jadi gitu kalo ada gangguan telefon etc lah..

org kata kalu melahirkan anak tu akan ada urat2 putus...aku ada sedikit percaya iaitu urat pengingatan dan urat berkaitan pengurusan (kuruskan) badan..itu dua terpayah itu..

itu le dulu selalu gelakkan mak aku (termasuk adik badik lain yang durhaka) mak aku kalu nak pggil aku contohnya dak ana, dia akan sebut nama sume adik badik aku dr yg tua dulu yakni "reen, ti, zam, wan..eh..(last sekali baru nama aku).. ana" SEBAB dia lupa nak panggil sape. or i guess kami sama2 penting di hatinya..chewwah..mak..i love u..nanti ana bawak makan asam pedas n nasik beriani kat lot 85 lagi k (kak wati sile laporkankan kpd mak bknaan entri ini)..

dan kalu kitorg gelakkan mak aku sebab tersebut nama kelima2 anaknya setiap kali nak panggil salah sorang dia akan kata "nantilah, nanti korg dah tua sama macam mak"..(dosa wei gelakkan mak..)

WELL..i guess i got to pay cash for that sin in this world..cash and carry..

jadilah anak solehah ok..



gambo kabur pakai phone..lupe bwk kamera lately (see..pembalasan)..maafkan ada akta di belakang itu..
atas dari kiri:dak wati (ti),dak wan, dak zam, dak ana
bwh dr kiri:dak azreen (reen) with dak ajim,dak ali eh dosa kau..ayah @ cikgu ali, mak @ kak sarah, dak maya aka kak maya with dak along.

p/s : gambo raya aku last idup bersendirian..(before kawen)

3 comments:

  1. aku setujulah kedua-dua bab itu. bab pelupa & bab pengurusan body. uhuk!!!! montot aku ni dah la mmg sedia lebar..ditambah pula 2 hero telah keluar dr perut...hmmm..kelebaran bertambah horizontal... arghh!!!

    ReplyDelete
  2. tan:tu le sadis wei keadaan bodi itu..rasa cam nak membuang lelemaks aku itu spt membuang lemak ayam bandar.wakaka

    ReplyDelete
  3. hu3x-aku pelupa mmg sejak azali, tensen siut-cuma bab yg urat satu lagi tu jer-aku takde effect ngt-ha3x

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..