March 2, 2010

never trust anyone



ari ni pi muar. ada matter kat high court. kelam kabut bangun pukul 5.30 bersiap etc.akhirnya anak2 berjaya dipos lajukan jam 7:45. abih aku kunun nak cepat (dari malam tadi bgtau aiman "besok bangun cepat man, mama nak pi court besok"). udahnya aiman 7:15 dah mandi siap airis sume suda wangi2 yg aku seperti biasa lepas mengepos mereka tehegeh2 basuh botol, kemas bantal, rumah etc, kul 8:30 baru jalan seolah-olahan nak ke mahkamah melaka. aku mmg ada peel gitu, lagi nak cepat, lagi lengah jadinya. pecut ke muar, kul 9 sampai..

sampai sana, jumpa loyer2 bermuka mcm kambing tak mandi pagi (masam), seolah2 artis macam lisa surihani yang ada degree lawyer. nak tanya pun kemain masam muka. ada sorang dah le pakai tudung awning kotak2 ada kaler hijau, muka masam mencuka, aku tanya dia menunjukkan tempat yang salah..dah le muke tak cun..lagi sorang pulak cun, kurus kering dengan bedak terlebih dan tudung atap jugak, pun muka masam. lagi satu mcm pesta lawyer bertudung awning kat sana. ada siap pakai tudung awning material macam jaring/jarang tu sgt2 aku tak memahami (tp yg itu baik maka umpatan terhenti di sini)..

tunggu dua jam ok. tuan pendaftar namanya sama ngan hubbyku. maka di situ mungkin dia mendapat hidayah supaya tak marah aku sebab papers not in order. staf filingkan lambat. dan OMG aku pasan bende tu bile ditanya oleh Tuan. kalau kat seremban tak kesah kalu lewat gitu. but still manusia ni bebeza, ada hakim ikut rules, ada yg mengikut budibicara..yg loyer2 ni kena alert jelah..

cemanalah buleh tersilap. aku ngaku akan ada waktu bile aku terasa pening dan sengal (say it.. malas..) maka kunun2 pecaya kat staf terus sain buta2. kunun simple doct. NOPE. pliz don t practise this. NEVER TRUST ANYONE. nak marah dia solely pun tak patut pasal dah beratus2 dokumen pulak dia buat betul. macam tak mengenang budi di situ. learn the lessonlah. do your work. check every single document.. tp manusia akan tetap buat salahkan..but prevention tu penting kan..mcm sediakan payung sebelum kena air liur hakim..ye macam tulah..

so timekasih pada tuan faizal yang baik hati bg tarikh lain. saya doakan semakin hensem (perlukah statement itu -_-") supaya berseri2 mahkamah muar itu yang diselubungi dengan mereka yang berawning huduh + bermuka masam. hahaha..

akibat bosan dgn kejadian pagi ini maka aku batalkan hasrat makan mee bandung muar kat tanjung dan buat entri pasal muar. tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak MUO tempat bermain besama dak atan dan dak den (tak sedap den nama kau ada 'dak')..

see ya again frens..

p/s:gambo itu takde kaitan dgn pemakaian ke court hari ini.

4 comments:

  1. den tk sedap tp dak calam sedap.. ceceh.. lupe plak ker kt dak calam kesygan ko... kcik ati dia tau...

    ReplyDelete
  2. hampes ko den..aku no comment..

    ReplyDelete
  3. owh mee bandung... owh tanjung.. owh abg KRU (tetiba) nasi ayam berlada..owh.. daku rindu..

    nyanyi sikit..rinduuuuuuu wuwuwu..rindu serindu rindu nya aa aaa aa aaa... (tah lagu boy band apa tah)

    ReplyDelete
  4. dah takde abg kru itu..dah ada food court baru kat situ..but i still miss the old one..

    itu lagu kempelan sudu le tan..'spoong' ore ganu kabo..aku rasalah (haha..pelupe kronik'el disaster)

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..