April 2, 2010

nasi lemak + teh o


"he..ho..nasi lemak kopi o
he..ho..jangan kecoh
naik bukit kasi pelan-pelan kayuh
baru ngam ho org panggil hero"
(-ngam ho by spider)

tipu lirik tu patut "he..ho biskut rendam kopi o" daa...

mulai hari ni aku berjanji utk tidak menceceh terlalu panjang..sile buat ringkasan 100 patah perkataan saje..

gembirakah di pagi isnin? biasa saje. semalam masak nasik lemak. berapa kali gak aiman hon:

1: mama, buat apa tu? (nasik lemak daling)
2: mama lambat lagi ke? (kejap lagi le daling)
3: mama buleh aiman tolong tak? aiman pandai kacau telur tau (tak payah)
4: mama lambat lagi ke (aiman buleh tak tengok tv dendiam?(percikan amarah)
5: mama jgn masak byk2 tau..(kenapa) nanti mama penat..(ala..so sweet aiman..mmuah..)

heheh..tebiat saya kene masak sensorang. kalu ajak aiman masak maknanya sume brg dah siap. ini masa tu le nak kopek ikan bilis. mak pesan "ko jgn pakai ikan bilis siap kopek, tak sedap".yolah yolah..kemain sodaplah tu. sampai lupe beli timun..wakaka..punyelah bli kangkung n santan abes tu timun lupe. pas tu masak lah kangkung lebih kasik ganti timun ittew..(aku tak paham org guna ittew tu mcm melayu terpelat mat saleh celup) pencemaran bahasa betul..(sile lihat pencemaran gajah dalam blog sendiri drpd semut di laman orang)

berikut adalah peserta yg sodih kono makan bijiran nestle pagi tu..tabahkan hati ye nak..nanti dah besar mama suh kopek ikan bilis 1 plastik..



(tembam nye kaki macam kaki mamakah..?) nooooooooo..lah..

2 comments:

  1. mengikut tilikan bidan kintan. berdasarkan pelipat di peha baby kenet ini, adiknya nanti yelah boy. hikss...

    ReplyDelete
  2. erk..atan..iyakah..kalo dah rezki amik jgn tak amik..

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..