January 4, 2010

dak diana pun mula menulis

salamelekum..obviously kepada diri senirik dulu.mualaikumsalam..hihi..berjaya jugak mempunyai blog seniri di taun 2010 ni..selalunye membaca jer blog org..and sabtu lepas membaca sisipan paper ape ntah kat kampung pasal 'blogger jelita' menambahkan kekobaranku ini untuk mempunyai blog senirik..opps takder kaitan perasan diri jelita ke hape..tp membaca tips2 dia bagi menghasilkan blog yg baik..

aku mmg suke menulis..kenkadang tu time mandi or dpt idea tu mcm tak sabar2 je nak mengarang tuh..ntah ler diwarisi dr saper..selalunya tulih pasal kengkawan kasi post kat facebook..sajer suke2 heheh..puas hati dapat nulis tu..kpd kawan2 ku, rasanya korang jer lah dulu yg dapat dijadikan mangsa membaca blog aku nih..apa boleh buat..suda nasib jadik kawan dak diana..keh3x

dan perkataan dak tu kepada sesiape yg tak tau, mewakili 'budak' bahasa org melaka..contoh le.."dak abun tu comel lah" bagi menunjukkan seseorg tu dlm perbualan antara A dan B..abun tu tak join sekali kira third partylah..abun lagik..abun u mmg comel

dan blog ni jugak sebagai medium penyampaian berita2 pasal aku..sebab lately mcm maleh nak chatting, sms etc..idup lagi cuma maleh tak tau naper..dah tua kah..oh tidak.. :D

oklah geng..this is it..aku mmg suke mengarang etc..so blog ini akan jadik saksinya..phewwit..

3 comments:

  1. oit mama!! nasib baik tak tersembur nasik goreng yg aku tgh kunyah nih!! tak baik tau sebut2 nama aku di kala aku tgh mkn!!

    ReplyDelete
  2. welcome to the blog world. i'll comment frequently but don't sue me. hehehe..skipping london i tell u.

    ReplyDelete
  3. mk : keh3x..i like ur blog like hell u know..lawak abis..
    arbun:i takkan sesekali melupakan u abun

    ReplyDelete

masa untuk bersuka-ria..